Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Прем'єр-міністр запропонував призначити міністром освіти колишнього регіонала, якого викрили у плагіаті

Шкарлет успішно пройшов співбесіду із прем'єром.

Фото gorod.cn.ua.

Прем'єр-міністр запропонував призначити міністром освіти колишнього регіонала, якого викрили у плагіаті

Відповідний проект постанови він зареєстрував у парламенті в середу, 17 червня

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль запропонував Верховній Раді призначити міністром освіти і науки ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета. Відповідний проект постанови він зареєстрував у парламенті в середу, 17 червня, передає Zaxid.net.

Хто такий Сергій Шкарлет

47-річний Сергій Шкарлет – доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України.

З травня 2010 року – ректор Чернігівського національного технологічного університету. Лауреат Державної премії України в галузі освіти 2017 року за роботу «Науково-теоретичні, методичні та технологічні аспекти комплексної IT-підтримки діяльності інноваційного університету».

З 2010 до 2015 року був депутатом Чернігівської обласної ради від Партії регіонів. У 2015 році спробував знову стати депутатом облради, цього разу – від «Блоку Петра Порошенка», однак вибори програв.

Що відомо про викриття Сергія Шкарлета на плагіаті

6 червня проект «Дисергейт», який займається пошуком плагіату, опублікував у виданні «Дзеркало тижня» статтю, у якій навів докази академічної недоброчесності Шкарлета. Учасники антиплагіатної спільноти «Дисергейт» знайшли плагіат у статті за одноособовим авторством Шкарлета, а також у колективній монографії, до створення якої він долучився.

Одну статтю, переписуючи в монографію, трохи змінили («бюджетний процес» замінили на «бюджетну політику»). Другу вставили повністю. А над своєю «науковою статтею» Сергію Шкарлету, озброєному дуже відомим методом «заміни шоколаду на м’ясо», довелося трохи попітніти: «промисловий потенціал» замінити на «стратегічний потенціал», «промисловість» на «економіку», «нашу думку» на «наш погляд»».

«Одну статтю, переписуючи в монографію, трохи змінили («бюджетний процес» замінили на «бюджетну політику»). Другу вставили повністю. А над своєю «науковою статтею» Сергію Шкарлету, озброєному дуже відомим методом «заміни шоколаду на м’ясо», довелося трохи попітніти: «промисловий потенціал» замінити на «стратегічний потенціал», «промисловість» на «економіку», «нашу думку» на «наш погляд»», – зазначили антиплагіатори і оприлюднили відповідні докази.

Сам Шкарлет, коментуючи закиди в плагіаті, заявив: «Якщо ви подивитесь, що там написано. Це колективна монографія. А що таке плагіат? Плагіат - це запозичення наукової новизни і її формування. Там з 200 сторінок знайшли дві сторінки, де посилання загальне на Бюджетний кодекс. Бюджетний кодекс - це загальноприйняті речі, я навіть коментувати не хочу. Всіх, хто це пише, можна шукати скрізь і всюди, тоді будь-який коментар, будь-яку публіцистичну статтю, в принципі, можна розцінювати як плагіат».

Додамо, що офіційні висновки з приводу плагіату може надавати Національне агентство якості вищої освіти.

Якими статками володіє Сергій Шкарлет

Сергій Шкарлет за 2019 рік задекларував 513123 грн зарплати, інших доходів у нього немає. Дружина Шкарлета задекларувала 85376 грн доходів.

Шкарлет зберігає у готівці 70 тис. грн і 30 тис. доларів, а його дружина – 15 тис. грн і 32 тис. доларів.

У Сергія Шкарлета немає нерухомого майна, а його дружина володіє квартирою площею 76,9 кв. м у Чернігові. У той же час, він має два автомобілі: Toyota Land Cruiser 200 2011 року випуску і Mitsubishi Pajero Wagon 2013 року випуску, а у дружини – Ford Kuga Titanium 2012 випуску.

Наразі немає міністра освіти. Натомість обов’язки міністра освіти виконує Любомира Мандзій.

Telegram Channel