Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
У посольствах США, Німеччини та Канади у день суду над Порошенком виступили проти політичних переслідувань в Україні

У посольстві РФ суд над п'ятим президентом нікого не обурив.

Фото Wikimedia Commons.

У посольствах США, Німеччини та Канади у день суду над Порошенком виступили проти політичних переслідувань в Україні

Дипломати закликали владу нашої держави пам’ятати уроки історії

Зокрема посольство Канади в Україні опублікувало заяву щодо неприпустимості політичного втручання з боку влади у правосуддя.

«Починаючи з 2014 року, Україна пройшла важкий, але необхідний шлях демократичних перетворень. Наполеглива вимога суспільства дотримання порядку і закону чітко була висловлена під час Революції Гідності. Сьогодні ці принципи залишаються наріжними і українці очікують, що влада їх дотримуватиметься.

Система правосуддя не повинна використовуватися для зведення політичних рахунків.

Українці очікують рівності усіх перед законом. Усі громадяни заслуговують презумпції невинуватості, чесного процесу та юридичної системи, вільної від політичного втручання. Історія вчить, що поява втручання та реваншизм тільки породжують те ж саме», - йдеться у заяві Посольства.

Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен у Твіттері порівняла справу Петра Порошенка із судом 2011 року над тодішнім лідером опозиції Юлією Тимошенко: «Я тоді спостерігала за майже всіма судовими засіданнями у справі Юлії Тимошенко. Я дуже сподіваюсь, що мені не доведеться знову зіштовхнутися з подібним досвідом».

Посольство США в Україні у день суду над п’ятим президентом Петром Порошенком також оприлюднило заяву проти політичних переслідувань.

«В умовах демократії усі громадяни заслуговують на рівне на справедливе ставлення до себе відповідно до закону. Система правосуддя не повинна використовуватися для зведення політичних рахунків», - повідомляє американське посольство.

Telegram Channel