Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Український суд відмовився затримувати російських силовиків, які захопили в полон моряків

Три українських кораблі з 24 членами екіпажів були захоплені 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки.

Фото Yulia Ratsybarska/RadioSvobodaOrg.

Український суд відмовився затримувати російських силовиків, які захопили в полон моряків

За даними слідства, всі підозрювані росіяни переховуються від кримінальної відповідальності в Криму, вони оголошені в розшук

Шевченківський районний суд Києва відмовився дати дозвіл на затримання російських силовиків, які захопили в полон 24 українських моряків біля Керченської протоки 25 листопада 2018 року. Суддя відхилила клопотання прокуратури. Про це йдеться в матеріалах суду, інформує «РБК-Україна».

Як повідомляється, наприкінці травня суддя Тетяна Левицька розглянула низку клопотань Офісу генерального прокурора про надання дозволу на затримання росіян для доставки їх до суду та обрання запобіжного заходу у вигляді арешту.

Зокрема, прокуратура вказувала, що підозрювані командири російських кораблів «Дон» і «Суздалец» (Олексій Саляєв і Сергій Щербаков), а також співробітники прикордонного управління ФСБ в Криму (Андрій Шеїн і Олексій Шатохін) вчинили акт агресії та здійснили напад на українські кораблі.

Суддя Левицька відмовилася надати дозвіл на затримання росіян. На її думку, прокуратура не надала доказів того, що вони дійсно переховуються від слідства і можуть йому перешкоджати.

Їхні дії призвели до травмування двох і взяття в полон 24 українців, а також завдання збитків на 260 млн гривень.

Тим не менш, суддя Левицька відмовилася надати дозвіл на затримання росіян. На її думку, прокуратура не надала доказів того, що вони дійсно переховуються від слідства і можуть йому перешкоджати.

Українська прокуратура не оскаржила ці рішення в апеляції.

Telegram Channel