Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Ця пісня Жадана – ще одна цеглинка в мур пам'яті 15-ти річного героя Дані Дідіка

- Як на мене, вийшло щемко й правдиво. Дякую Руслану за можливість приєднатись до цього проекту. Послухайте, - каже музикант.

Відеокадр.

Ця пісня Жадана – ще одна цеглинка в мур пам'яті 15-ти річного героя Дані Дідіка

Сьогодні трек з'явився на ютюб-каналі

- Друзі, ми вчора крутили цю пісню Руслана Горового на нашому «Тризуб ФМ», пише Сергій Жадан на своїй сторінці у фейсбуці. – Композицію присвячено пам'яті Дані Дідика. Як на мене, вийшло щемко й правдиво. Дякую Руслану за можливість приєднатись до цього проекту. Послухайте. Дякую всім, хто допоміг довести ідею пісні до пуття. Віктору Вербі за гитару, Дмитру Водовозову за перкусію, Сергію Жадану за вірш, Дмитро Хомулко за зведення і мастерінг. Це ще одна цеглинка в мур пам'яті 15-ти річного героя Дані Дідіка, якого вбили найманці русского міра.

- Як на мене, вийшло щемко й правдиво. Дякую Руслану за можливість приєднатись до цього проекту. Послухайте, - каже музикант.

Данило народився в Харкові 27 квітня 1999 року. Старший син у сім'ї, яка також виховує дівчину Ніку. 2002 року родина Данила переїжджає до Ганноверу в Німеччину, однак за три роки через бажання сина жити в Україні повертається до Харкова. Хлопець навчався в місцевій Бізнес-гімназії, а з третього класу – у школі № 11. Займався плаванням, вільною боротьбою, дзюдо, самбо, грав у дитячій футбольній команді харківського Металісту.

Як учасник фанатського та патріотичного руху в Харкові виступав на захист єдності та незалежності України після початку агресії Росії проти України 2014 року, брав участь у всіх акціях за цілісність України. Зокрема, 27 квітня 2014 року, у свій день народження, Данило пройшов у колоні разом із п'ятьма тисячами вболівальників ФК Металіст і ФК Дніпро в ході́ «За Єдину Україну», що знаменувала, зокрема, примирення і єднання груп футбольних фанатів.

22 лютого 2015, в річницю перемоги Революції Гідності, у Харкові проходила хода на підтримку єдності України, в якій брав участь Данило. Хода почалася біля Палацу Спорту, активісти вишикувалися в колону та рушили в напрямку майдану Свободи, однак встигли пройти лише 100 метрів, коли пролунав вибух.

Хлопець ішов попереду колони й отримав тяжку черепно-мозкову травму, яка призвела до коми. Наступного дня, не приходячи до тями, Данило помер. Тоді від вибуху міни, закладеної проросійськими терористами, загинули ще троє учасників ходи: Микола Мельничук (18 років), Вадим Рибальченко (37 років), Ігор Толмачов (52 роки).

 

Telegram Channel