Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Вперше за часів незалежності українські військові випробували крилату ракету з бойовим зарядом (Відео)

Обидві ракети влучили в ціль у Чорному морі.

Фото Главком.

Вперше за часів незалежності українські військові випробували крилату ракету з бойовим зарядом (Відео)

Українська армія здійснила два пуски ракет по морських мішенях у морі

Збройні сили вперше в історії незалежності України провели випробування крилатих ракет з бойовим зарядом — ракети комплексу «Нептун» вразили дві морські цілі.
Про це повідомляє пресслужба держконцерну Укроборонпром.
Так, українська армія здійснила два пуски ракет по морських мішенях у морі, встановлених на відстані близько 80 кілометрів від узбережжя, обидві цілі було вражено.

«І наші плани щодо переходу Військово-Морських сил від концепції ВМС, який чекає на противника біля своїх берегів, до концепції ВМС, які будуть зустрічати противника біля його берегів, продовжують виконуватися»

«Як виробник ми готові виробляти ці комплекси серійно та поставляти в Збройні сили», — сказав Олег Коростельов, генеральний директор та генеральний конструктор ДККБ «Луч».
Також, за його словами, тепер розробники планують модернізувати комплекс «Нептун», аби ракети можна було запускати не лише з наземної техніки, а й з повітря та з кораблів.

Новий командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа наголосив, що тепер можна сказати, що Україна має повноцінний ракетний комплекс берегового базування.
«І наші плани щодо переходу Військово-Морських сил від концепції ВМС, який чекає на противника біля своїх берегів, до концепції ВМС, які будуть зустрічати противника біля його берегів, продовжують виконуватися», — додав він.

 

Джерело: Главком.
Telegram Channel