Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Якщо раніше рівненським медикам було важко, то тепер ще й страшно... Ситуація погіршується щодня»

Прості речі рятують життя.

Фото Pixabay.

«Якщо раніше рівненським медикам було важко, то тепер ще й страшно... Ситуація погіршується щодня»

У Рівненській області за останній тиждень суттєво зросла кількість нових випадків Covid-19. Жителів закликають переглянути свої плани на вихідні

У Рівненській ОДА відбувся терміновий брифінг за участю головного державного санітарного лікаря Рівненщини Романа Сафонова та очільниці обласного центру громадського здоров'я Олени Гандзюк.

Стрімко заповнюються ліжка у реанімаційних відділеннях, щодня фіксуються смерті. Ситуація й надалі погіршуватиметься, якщо дотримання обмежень ігноруватимуться, як це робиться зараз.

Фахівці стурбовані різким зростанням захворюваності на коронавірус та закликали мешканців Рівненщини неухильно дотримуватися правил карантину.

«Інфекція останніми днями набула безпрецедентного поширення, - відзначив Роман Сафонов. - Ситуація погіршується і в країні в цілому. Якщо раніше медикам було важко, то тепер ще й страшно. Стрімко заповнюються ліжка у реанімаційних відділеннях, щодня фіксуються смерті. Ситуація й надалі погіршуватиметься, якщо дотримання обмежень ігноруватимуться, як це робиться зараз».

Головний санітарний лікар Рівненщини звернувся до мешканців області з проханням відмінити плани на відпочинок у компаніях на ці вихідні та подбати про свою безпеку та своїх рідних. Адже від цього залежатиме і відпочинок медичних працівників, які через критичну ситуацію позбавлені такого права вже тривалий час.

У свою чергу, очільниця обласного центру громадського здоров'я Олена Гандзюк закликала не ігнорувати головних правил. «Це соціальна дистанція, правильне носіння маски та обов’язкове миття рук. Ми маємо розуміти, що це не вимога влади, а наша власна безпека. Пам’ятайте, COVID поширюється, а прості речі рятують життя», - відзначила Олена Гандзюк.

Нагадаємо, кількість лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби на Рівненщині зросла до 2805. Через ускладнення, викликані коронавірусом, в області вже 55 летальних випадків.

Джерело: Офіційний сайт Рівненської облдержадміністрації.
Telegram Channel