Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
В Україні відзначають День батька

У цей день віддаємо належне своїм татам.

Фото Корреспондент.net.

В Україні відзначають День батька

Свято в нашій країні встановили 2019 року

У неділю, 21 червня, в Україні відзначають День батька. Його щороку святкують у третю неділю червня. Цього року свято збігається з Днем медпрацівника і Днем літнього сонцестояння. Про це передає «Дзеркало тижня».

Святкувати День батька запропонувала мешканка США ще 100 років тому. Вона хотіла віддати данину поваги своєму батькові, якому після смерті дружини довелося виховувати шістьох дітей самому. Вперше свято відзначили в 1910 році.

В нашій країні з ініціативою відзначення Дня батька виступила в 2006 році громадська організація Міжнародний Центр Батьківства.

Одна з цілей свята - підвищення статусу чоловіка як батька в процесі виховання дітей.

Надалі під листом до Президента України зібрали 10 тисяч підписів.у 2009 році Всеукраїнський громадський комітет з підтримки сім'ї та відповідального батьківства оголосив про щорічне святкування Всенародного Дня батька в третю неділю вересня.

Указ президента про перенесення дати святкування на третю неділю червня був підписаний у 2019 році. У документі зазначено, що одна з цілей свята - підвищення статусу чоловіка як батька в процесі виховання дітей.

Telegram Channel