Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У День скорботи вклонімося усім захисникам рідної землі

Трагічна сторінка з минулого перегукується, на жаль, із сучасністю.

Фото Укрінформу.

У День скорботи вклонімося усім захисникам рідної землі

22 червня українці згадують полеглих захисників

Звернення з нагоди Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні оприлюднив і міський голова Ковеля Олег Кіндер. Текст промови є на сайті міськради.

«Дата 22 червня далекого 41-го року закарбувалась трагічною сторінкою в історії України. Найжорстокіші випробування і страждання, колосальні жертви і скалічені долі, загублене дитинство і втрачена юність – таке назавжди залишається в пам’яті. Кожна родина була втягнута у жорстокий вир війни, а територія України перетворилась на руїни і попелища. Наша країна втратила близько 8 мільйонів осіб або кожного п’ятого мешканця.
Гіркі спогади про те лихоліття не полишають нас, вони передаються з покоління у покоління. Тому наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою нацизму.

Сьогодні наші співвітчизники знову героїчно боронять свою країну від агресора, який цього разу прийшов зі сходу. З честю захищають кордони України, незалежність, свободу і мужні воїни-ковельчани.

Схилімо голови у хвилині мовчання за тими, хто віддав життя за мир і Україну.

У День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні низько вклонімося усім захисникам рідної землі. Схилімо голови у хвилині мовчання за тими, хто віддав життя за мир і Україну.

Вічна пам’ять загиблим! Честь і слава живим героям!»

Telegram Channel