Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
В обласному центрі вшанували пам’ять в’язнів Луцької тюрми

Пам’ять загиблих вшанували голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко та голова обласної ради Ірина Вахович.

Фото Волинська ОДА.

В обласному центрі вшанували пам’ять в’язнів Луцької тюрми

1941-й рік увійшов в історію Волині кривавою сторінкою. Смертоносна машина Радянського Союзу вбила більше кілька тисяч ув’язнених Луцької тюрми. Серед загиблих патріотично налаштована молодь, інтелігенція, священнослужителі. Усі хто просто любив Україну та не скорився радянській владі

Сьогодні, 23 червня 2020 року в Луцьку, на Замковій площі вшанували пам’ять жертв «червоного терору» Луцької тюрми покладанням квітів до пам’ятних знаків, які стоять на місцях, де були знайдені останки жертв. Священнослужителі своєю чергою відправили панахиду за загиблими.

Серед присутніх голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко та голова обласної ради Ірина Вахович.

Лише на початку 90-х років XX століття світу відкрили справжні масштаби трагедії.

До слова, лише на початку 90-х років XX століття світу відкрили справжні масштаби трагедії. Разом із тим, досі не знайдені усі останки розстріляних. Зокрема, кілька років тому у Луцьку знайшли лише частину, яких перепоховали біля стіни розстрілу, що на Замковій площі. Досі достеменно невідома кількість убитих.

Сьогодні поруч стіни розстрілу вже облаштували храм на честь невинно убитих, який по завершенню поминальних заходів відвідав голова ОДА Юрій Погуляйко та голова обласної ради Ірина Вахович, аби поставити свічку за упокій.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрація.

Джерело: Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрація.
Telegram Channel