Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Вибіркове правосуддя, свобода слова і децентралізація: Петро Порошенко зустрівся з послом Німеччини

Посольство НІімеччини було серед тих, які засудили політичні переслідування в Україні.

Фото ЄС.

Вибіркове правосуддя, свобода слова і децентралізація: Петро Порошенко зустрівся з послом Німеччини

Лідер політичної партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко зустрівся з Послом Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен

Сторони обговорили внутрішню ситуацію в Україні, передусім у контексті реформування системи правосуддя та забезпечення верховенства права. Петро Порошенко подякував німецькій стороні за підтримку позиції щодо недопущення вибіркового правосуддя та політично-вмотивованого переслідування опонентів, захисту свободи слова в Україні.

Петро Порошенко висловив сподівання на прискорення євроінтеграції України під час головування Німеччини в Раді ЄС у другому півріччі цього року.

Співрозмовники відзначили важливість ухвалення Верховною Радою України законодавства у банківській сфері та щодо ринку землі, а також продовження реформи у сфері децентралізації.

Петро Порошенко висловив сподівання на прискорення євроінтеграції України під час головування Німеччини в Раді ЄС у другому півріччі цього року. Йшлося, передусім, про важливість оновлення Угоди про асоціацію та довгоочікуване укладення Угоди про Спільний авіаційний простір між Україною та Європейським Союзом.

Особливу увагу було приділено припиненню російської агресії та досягненню миру на Донбасі, деокупації Кримського півострова.

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel