Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Які громади на Волині отримають шкільні автобуси

Всього для Волині планується придбання 17 шкільних автобусів в цьому році,

Фото Волинська ОДА.

Які громади на Волині отримають шкільні автобуси

4 ОТГ виділили співфінансування для придбання шкільних автобусів

Сьогодні в режимі відеоконфереції засідала постійна комісія з питань бюджету, фінансів та цінової політики. В засіданні взяли участь голова обласної ради Ірина Вахович та заступник голови ОДА Олександр Троханенко, йдеться у повідомленні ОДА.

Депутати підтримали проєкт розпорядження голови ОДА Про внесення змін до показників обласного бюджету на 2020 рік. Зміни стосуються придбання шкільних автобусів за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та співфінансування на ці видатки.

Не всі ОТГ готові до співфінансування на придбання шкільних автобусів. Зокрема, йдеться про Дубівську, Головненську, Затурцівську, Цуманську ОТГ та Любешівську районну раду.

За інформацією заступника директора депаратаменту фінансів ОДА Володимира Селедця, до обласного бюджету надійшли субвенції від 4 ОТГ, а саме Ківерцівської, Луківської, Княгинівської та Підгайцівської. Загальна сума - 3 млн 432 тис. грн. За рахунок такого додаткового фінансового ресурсу збільшуються бюджетні призначення управлінню освіти і науки облдержадміністрації на 2020 рік по бюджету розвитку спеціального фонду на придбання шкільних автобусів, в межах реалізації Регіональної комплексної програми розвитку освіти Волинської області на 2018 – 2022 роки.

Начальник управління освіти і науки ОДА Людмила Плахотна зауважила, що це - перший транш від громад, але не всі ОТГ готові до співфінансування на придбання шкільних автобусів. Зокрема, йдеться про Дубівську, Головненську, Затурцівську, Цуманську ОТГ та Любешівську районну раду. Попервах вони надавали гарантійні листи про співфінансування проєкту, але після ситуації з поширенням коронавірусу, заявили, що не мають на ці видатки потрібного фінансового ресурсу. Зі слів Людмили Плахотної наразі ведуться переговори з іншими територіальними громадами.

Всього для Волині буде придбано 17 шкільних автобусів в цьому році, в тому числі й для Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Небесної Сотні.

Telegram Channel