Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
По 10 тисяч доларів: розказали про премії слідчим та прокурорам у «справах Порошенка»

Слідчі отримують чималі премії.

Фото 24 канал.

По 10 тисяч доларів: розказали про премії слідчим та прокурорам у «справах Порошенка»

Слідчі та прокурори, які працюють у справах проти Петра Порошенка, отримують високі преміальні. Про це у Facebook пише громадська активістка, народний депутат восьмого скликання Тетяна Чорновол. Вона звертає увагу на те, що преміальні виплати, які сягають двохсот тисяч гривень, отримують слідчі ДБР і прокурори якраз тоді, коли активізуються силові дії проти Порошенка. «На лабутени», - іронізує Тетяна Чорновол, проводячи паралелі з відомою справою «про картини» та штурмом Музею Івана Гончара

«Слідчим у справах  Порошенка видали  по 10 тисяч баксів на лабутени. Блогер Андрій Луганський оприлюднив інформацію про чималі зарплати і велику кількість слідчих та прокурорів, що клепають все це сміття, що називається справами Порошенка. Я звернула увагу на ще одну деталь –  одноразові виплати із зарплатного фонду ДБР та ГПУ, які спіткали левову частину цих слідчих на прокурорів в останньому півріччі», - зауважує Чорновол.

«Фактично за державний кошт слідчим і прокурорам дають хабарі, щоб вони не тікали зі справ Порошенка та  продукували  непотріб, який вони називають «підозрами», а соцмережі  реміксами на  «…водил меня Серьога на виставку Ван Гога».

«Ще більше  десяти слідчих зі справ Порошенка отримали «на лабутени» по 5 тисяч баксів».

«Причому «на лабутени» слідчі отримають чималі суми. Наприклад, згідно декларації одного зі слідчих зі справ  Порошенка він 6 квітня отримав 194 тисячі гривень в плюс до зарплати за березень, яка у нього дорівнювала 61 тисячу грн», пише Чорновол. Вона також зазначає, що в цей де день інший слідчий отримав  219 тисяч плюс до зарплати за березень в  57 тисяч, а ще два співробітника ДБР в цей же день отримали додатково  заробітну плату, кожний більш ніж 200 тисяч гривень кожен.

«Цікаво, що в  цей же день генпрокурор Венедиктова порушила чергову справу проти Порошенка щодо призначення суддів та передала на розслідування в ДБР. Справа була ініційована Портновим», - зазначає Тетяна Чорновол.

«Ще більше  десяти слідчих зі справ Порошенка отримали «на лабутени» по 5 тисяч баксів», - повідомила Чорновол.

«Приблизно така ж картина спостерігається і у прокурорів зі справ Порошенка. Зокрема, 31 січня 2020 року, коли було чергове загострення в хворобливому переслідуванні Порошенка(він зокрема був викликаний на допит в ДБР), ціла низка прокурорів з його справ отримала на лабутени по 5-6 тисяч баксів», - пише Чорновол.

Раніше відомий блогер і волонтер Андрій Луганський проаналізував декларації про доходи слідчих та прокурорів, які задіяні у розслідуванні проваджень, порушених проти Петра Порошенка, і підрахував, що за рік прокурори та слідчі ДБР отримали тільки у вигляді зарплати майже 60 мільйонів гривень платників податків - без урахування преміальних.

Telegram Channel