Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Митрополит Михаїл отримав звання «Почесний доктор»

Особливе вшанування.

Фото pravoslaviavolyni.org.ua.

Митрополит Михаїл отримав звання «Почесний доктор»

Урочиста інавгурація щодо присвоєння звання митрополиту Луцькому і Волинському Михаїлу відбудеться 2 липня

У Луцькому національному технічному університеті відбулося планове засідання Вченої ради, під час якої обговорили питання щодо присвоєння вчених звань та обрання на посади завідувачів кафедр. Про це йдеться на сайті вишу.

Одне з питань засідання стосувалося присвоєння почесного звання «Почесний доктор» (Doctor Honoris Causa) Митрополиту Луцькому та Волинському Михаїлу (Тимофію Зінкевичу).

За словами ректора Луцького НТУ Петра Савчука, колектив вишу дуже відповідально віднісся до цього питання, адже Почесний доктор – це найбільша вершина, яку можуть тут надати.

«Він завжди допомагав і здійснював певний покров над нашим університетом, тому присвоївши почесне звання, ми зробимо дуже важливу річ не лише для Митрополита, але й для університету в цілому», – наголосив Петро Савчук.

«Це дійсно морально дуже важливий аспект. У нас є і будуть, серед числа почесних докторів, найбільш достойні, які підсилюють позиції університету та освіти і науки України в цілому. Він багато зробив для країни, був серед тих людей, які зароджували незалежну православну церкву України, хоча це було важко і ризиковано. Це одна із не багатьох людей, яка потрапляє в історію і це те, що реально допомогло нам безповоротно утвердитися як незалежна країна. Він завжди допомагав і здійснював певний покров над нашим університетом, тому присвоївши почесне звання, ми зробимо дуже важливу річ не лише для Митрополита, але й для університету в цілому», – наголосив Петро Савчук.

Telegram Channel