Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Юні лучани здобули 705 нагород на змаганнях в Україні та за кордоном

У юних музиканітв закінчився навчальний рік.

Фото: Луцька міська рада.

Юні лучани здобули 705 нагород на змаганнях в Україні та за кордоном

Підбито підсумки навчального року у мистецьких школах Луцька

Свідоцтва про здобуття початкової спеціалізованої мистецької освіти отримали 263 учні комунальних закладів «Луцька музична школа № 1 імені Фридерика Шопена», «Луцька музична школа №2», «Луцька музична школа №3», «Луцька художня школа».

Загалом у школах затверджений контингент учнів становить 1980, крім того, у групах, що діють на засадах самоокупності, навчалися 405 дітей.

Впродовж року у музичних школах діяли 45 творчих колективів, за участі викладачів та учнів. Творчий доробок та виконавську майстерність колективи та окремі виконавці презентували на мистецьких конкурсах. Як результат - 705 нагород конкурсних заходів міжнародного, всеукраїнського та обласного статусів.

Для найуспішніших учнів та шкільних колективів передбачена мистецька премія міського голови з преміальним фондом 100 тис. грн. за результатами щорічної рейтингової акції «Овація», яка цьогоріч через карантинні обмеження відбудеться у жовтні місяці.

У навчальному році, що завершився, значно активізувалася міжнародна діяльність мистецьких закладів. На базі музичних шкіл започатковано проєкт «Музика понад кордонами», підписано угоду про співпрацю в галузі культури між містами Луцьк, Люблін (Польща) та Мінськ (Білорусь).

Як результат - 705 нагород конкурсних заходів міжнародного, всеукраїнського та обласного статусів.

Творчі колективи та окремі виконавці презентували творчий доробок та виконавську майстерність на міжнародних мистецьких конкурсах і фестивалях у Польщі, Білорусі, Угорщині, Туреччині, Болгарії.

Учні Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена взяли участь у Всеукраїнській відкритій учнівській конференції «Мистецтво без меж: шлях до науки» в рамках ХХХ Міжнародного фестивалю «Київмюзікфест-2019» та Всеукраїнській інтернет-конференції «Ars Longa» в рамках «Crescendo Art Forum – 2020», де були відзначені професорами Київської національної музичної академії імені П.І.Чайковського за високий рівень підготовки.

У період карантинного режиму окрім дистанційного навчального процесу для учнів в онлайн форматі відбувалися конкурси, фестивалі, мистецькі проекти, серед яких: багатожанровий дистанційний конкурс «3D/ Dіти Dім Dистанційно», дистанційний фестиваль родинної творчості «Art Family Fest», «Для тих, хто музикою живе», «Я люблю фортепіано», «Співають діти», «Скрипковий ключ», «Весняні замальовки», «Писанковий дивосвіт» та ін.

Джерело: Луцька міська рада
Telegram Channel