Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Від ураження струмом під ЛЕП загинув волинянин

Чоловік зачепив вудкою проводи і загинув (фото ілюстративне).

Фото Szeder László/commons.wikimedia.org.

Від ураження струмом під ЛЕП загинув волинянин

Нещасний випадок стався внаслідок торкання вудкою проводів лінії електропередачі

Учора під час риболовлі на річці Турія поблизу повітряної лінії електропередачі 10 кВ через недотримання правил охоронних зон загинув 38-річний волинянин. Про це повідомляє прес-центр ПрАТ «Волиньобленерго».

Нещасний випадок стався внаслідок торкання вудкою проводів лінії електропередачі. Чоловік був смертельно травмований струмом. Працівники Ковельської філії відразу виїхали на місце події. Виявилося, чоловік підняв вудку до проводів. Причиною трагедії стало незнання правил електробезпеки.

Енергетики закликають бути уважними на риболовлі. Розмахуючи вудкою, людина навіть не задумується, що дістати повітряних ліній дуже легко. Оскільки відстань від натягнутих дротів високовольтних ліній до землі в межах населених пунктів складає 7 м і 6 м за їхніми межами у важкодоступних місцях, а вудки можуть бути завдовжки 4–10 м. Такі нещасні випадки стаються через необачність або безвідповідальність. До того ж сучасні вудки виготовляють із вуглепластику, який є провідником електричного струму.

Відстань від натягнутих дротів високовольтних ліній до землі в межах населених пунктів складає 7 м і 6 м за їхніми межами у важкодоступних місцях, а вудки можуть бути завдовжки 4–10 м.  

Пам’ятайте, уздовж високовольтних ліній електропередач встановлено коридор, який називають охоронною зоною. Ця відстань від проводу праворуч-ліворуч — по 20 метрів на лініях напругою 110 кВ та по 15 метрів в один та другий бік на лінії електропередач напругою 35 кВ. Там не можна будувати жодних об’єктів, насаджувати лісові масиви, проводити масові заходи, спортивні змагання, особливо із запуску моделей літальних апаратів чи закидання вудок.

Зауважте, у разі падіння проводу на землю у результаті сильного вітру виникає крокова напруга, яка на відстані восьми метрів усе живе вражає струмом. До того ж після падіння проводу може зайнятися пожежа. Якщо ви стали свідком такої ситуації, негайно телефонуйте на номер кол-центру «Волиньобленерго» 0-800-21-01-31.

Telegram Channel