Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Ярмоленко на останніх хвилинах приніс сенсаційну перемогу своїй команді над «Челсі» (Відео)

Після карантину наші збірники повертаються у стрій.

Фото football24.ua.

Ярмоленко на останніх хвилинах приніс сенсаційну перемогу своїй команді над «Челсі» (Відео)

«Вест Хем» набрав 30 очок, піднявшись на шістнадцяту позицію в турнірній таблиці і відірвавшись від зони вильоту на три залікових бали. «Челсі», маючи в активі 54 пункти, втратив можливість обійти Лестер

Матч 32-го туру АПЛ між «Вест Хемом» та «Челсі» завершився сенсаційною перемогою «молотобійців», в якій Андрій Ярмоленко відзначився прекрасним голом, розповідає football24.ua.

«Челсі» в разі перемоги над «Вест Хемом» міг би обійти «Лестер» і піднятися на третю сходинку в турнірній таблиці, а у «молотобійців» були свої задачі – вони не забивали вже трьох матчах поспіль і в разі відсутності поразки могли бодай на одне очко відірватися від зони вильоту. Попри таку важливість, Девід Мойєс вирішив залишити в запасі не тільки Андрія Ярмоленка, а і Феліпе Андерсона.

Коли віра в перемогу якоїсь з команд зникла, «Вест Хем» провів контратаку. Антоніо обігрався у центрі й викотив блискучу передачу на хід Ярмоленку правим флангом. Проти нього біг лише Рюдігер; Андрій увірвався у штрафний, ефектно прибрав захисника та потужно пробив у дальній кут – 3:2!

 

Матч розпочався у високому темпі. В перші 20 хвилин активніше виглядали «пенсіонери», однак їм бракувало гостроти – Барклі та Вілліан метрів з 17-ти пробивали в руки Фабіанскі, а Пулішіч зі схожої дистанції перекрутив м'яч повз дальню дев'ятку. Господарі мали тільки вривання Антоніо між двома захисниками на кут воротарського, однак Майкл наприкінці епізоду слабенько покотив повз дальню стійку. Попри деяку перевагу «Челсі» , загалом поєдинок проходив рівно, а на 20-х хвилинах зникла і динаміка. «Вест Хем» вдало оборонявся, хоча поступово забував про контратаки.

Гра розкрилася на 34-й хвилині, коли після подачі з кутового на дальній стійці сталося падіння Антоніо та Аспілікуети. М'яч відскочив до Соучека, який спочатку пробив у Антоніо, а потім проштовхнув м'яч повз нього та Сесара у ворота – втім, гол скасували після довгого перегляду відеоповтору, на якому знайшли пасивний офсайд у нападника «молотобійців».

«Челсі» швидко повернув м'яч під свій контроль, а на 41-й хвилині шокував «Вест Хем» пенальті – Діоп збив Пулішіча, а Вілліан впевнено розстріляв лівий кут воріт з «позначки». Здавалося, це кінець, однак господарі несподівано відігралися у компенсований до першого тайму час. Неймовірно, але знову після подачі Боуена з кутового на дальню стійку і знову після удару Соучека – цього разу чех головою спрямував сферу в протихід Кепі. 1:1!

На старті другого тайму «Вест Хем» несподівано забрав м'яч, тримаючи його під контролем 71% ігрового часу. Ще гірше справи у «Челсі» пішли на 51-й хвилині, коли «молотобійці» забили другий гол: Форналс зачепився за винос Рюдігера й віддав пас на правий край штрафного Боуену, а той прострілив на лінію воротарського – Майкл Антоніо замкнув у падінні. 2:1! На 58-й Боуен міг і третій асист виконати, однак Лансіні зі зручної позиції після його передачі пробив значно вище воріт.

Стривожений Френк Лемпард зняв з гри Ковачіча (той, схоже, отримав пошкодження), Барклі та Абрахама, кинувши у бій Маунта, Лофтуса-Чіка та Жиру. Останній міг відзначитись на 65-й хвилині, але не дотягнувся до високого навісу; одразу за цим пішла подача Алонсо з рикошетом та влучанням у стійку. На 67-й Олів'є після подачі з кутового пробив потилицею – м'яч полетів по високій дузі, але Фабіанскі спіймав його. Ініціатива явно перейшла до «Челсі», тож Девід Мойєс всадив на лавку Лансіні й випустив Вілшера.

Не допомогло: на 71-й хвилині Райс сфолив перед власним штрафним, а Вілліан красивим ударом зі стандарту поцілив точно в праву дев'ятку, у воротарський кут – 2:2! На 73-й міг і третій гол «Челсі прилетіти, але класний постріл Пулішіча метрів з 18-ти пройшов повз ближню стійку.

В наступні п'ять хвилин моментів не виникало, але гості явно домінували на полі. Девід Мойєс, однак, не збирався грати на нічию, на 78-й хвилині відправивши у бій нашого Андрія Ярмоленка. Втім, героєм ледь не став Вілшер, який на 81-й розрізав оборону пасом на Антоніо – Майкл вийшов віч-на-віч з Кепою, але воротар врятував «пенсіонерів»! «Челсі» ж в ендшпілі зустрічі навантажив штрафний низкою кросів і прострілів, найбільш небезпечний з яких на 83-й хвилині виконав Алонсо – Жиру міг стріляти метрів з семи, але не влучив по м'ячу. «Вест Хем» огризнувся контратакою за участі Ярмоленка та Антоніо, яку українець запоров лонгболом на хід нападнику. Його перехопив Рюдігер. Здавалося, що все завершиться внічию. Мойєс явно переживав.

І коли віра в перемогу якоїсь з команд зникла, «Вест Хем» провів контратаку. Антоніо обігрався у центрі й викотив блискучу передачу на хід Ярмоленку правим флангом. Проти нього біг лише Рюдігер; Андрій увірвався у штрафний, ефектно прибрав захисника та потужно пробив у дальній кут – 3:2! Четвертий гол українця в нинішній АПЛ! Він виявився переможним.

Telegram Channel