Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Маневиччани перекривають волинські дороги, камінь-каширці пікетують Верховну Раду (Відео)

Камінь-Каширський - буде центром повіту!?

Фото: скрін відео розміщеного на фейсбук-сторінці Богдана Пташника.

Маневиччани перекривають волинські дороги, камінь-каширці пікетують Верховну Раду (Відео)

Районні міста відстоюють право бути центром повіту

2 липня представники Камінь-Каширщини взяли участь у мирній акції під Верховною Радою. 

Вони звернулися до народних обранців з проханням підтримати урядове рішення, яке базується на висновках експертного середовища, в рішенні Волинської державної адміністрації, визначити центром четвертого поліського повіту Волині місто Камінь-Каширський.

Ми надали йому інформацію про наше княже місто, яка переконливо доводить, що саме Камінь-Каширський має бути центром повіту.

Голова Сошичненської об’єднаної територіальної громади Світлана Сидорук у телефонній розмові розповіла:

– Нині йде до завершення децетралізаційна реформа. Затверджено урядові постанови про громади і повіти. На Волині їх має бути чотири і один з них – із центром у Камені- Каширському, який історично був повітовим містом. Це рішення логічне і з точки зору географічного розташування Каменя- Каширського, і, судячи з того, що наше місто «притягує» 100 тисяч населення, тоді як Маневичі – лише 38 тисяч. Оскільки маневиччани дуже активно відстоюють свою позицію з приводу того, що центром повіту має бути їхнє селище Маневичі, то лідери, громадські активісти нашого району теж вирішили сказати своє слово, взявши участь у мирній акції під Верховною Радою.

Ми зустрілися з нашим народним депутатом Іриною Констанкевич, і вона посприяла, аби ми поспілкувалися із Віталієм Безгіним, який очолює підкомітет, у компетенції якого вирішення питання, яке, як кажуть, нам болить. Ми надали йому інформацію про наше княже місто, яка переконливо доводить, що саме Камінь-Каширський має бути центром повіту. Сподіваємося, що Верховна Рада затвердить урядові постанови про громади та повіти у тому вигляді, в якому вони були оприлюднені, - розповіла Світлана Макарівна.

Нагадаємо, днями маневиччани перекрили дві дороги державного значення, протестуючи проти входження до складу Камінь-Каширського району. Крім того дві петиції до Волинської обласної щодо створення укрупненого району з центром у Маневичах, та у Камені-Каширському набрали необхідні для розгляду проблеми голоси. 

 

 

Telegram Channel