Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Єгор Божок вважає заяви Генпрокурора Венедіктової про «справу Семочка» маніпуляцією

Ірина Венедіктова.

Фото Радіо Свобода.

Єгор Божок вважає заяви Генпрокурора Венедіктової про «справу Семочка» маніпуляцією

Брехнею і маніпуляцією назвав заяви генпрокурора Ірини Венедіктової по так званій «справі Семочка» заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок. У своєму Твіттері він нагадав, що при призначенні першого заступника Служби зовнішньої розвідки не було ні фактів завданих державному бюджету збитків, ні розголошення державної таємниці

«Заяви Венедіктової про нанесення мною через виконання указу Порошенка про призначення Семочка матеріального збитку й розголошення державної таємниці є брехнею й маніпуляцією. Так вона прикриває свої ганебні дії та невідповідність займаній посаді», - пише Єгор Божок.

Вже навіть Андрій Портнов, відомий опонент Петра Порошенка, не витримав правового нігілізму Генпрокуратури в справі про нібито «незаконний» указ 5-го Президента, закликавши з позором звільнити Генпрокурора Венедиктову за «продаж повітря.

«Численними рішеннями судів давно встановлено, що заробітна плата за виконану роботу не є збитком. По бухгалтерському обліку Служби зовнішньої розвідки України за відповідний час не тільки не зафіксовано збитків, але й мала місце економія зарплатного фонду», - повідомляє Божок.

«Розголошення державної таємниці в СЗРУ також не може бути в природі, оскільки військовослужбовець Семочка як співробітник СБУ на момент переходу на військову службу в СЗР вже давно мав діючий допуск до держтаємниці найвищого рівня», - зазначає заступник міністра закордонних справ.

«Вже навіть Андрій Портнов, відомий опонент Петра Порошенка, не витримав правового нігілізму Генпрокуратури в справі про нібито «незаконний» указ 5-го Президента, закликавши з позором звільнити Генпрокурора Венедиктову за «продаж повітря», - іронізує Божок.

Telegram Channel