Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Ігор Гузь та Ірина Констанкевич не підтримали суперечливий закон про освіту, а  Вячеслав Рубльов прогуляв засідання

Закон уможливив вступ на державну форму усіх українських закладів вищої освіти без ЗНО вступників з тимчасово окупованої території.

Фото: 5 канал.

Ігор Гузь та Ірина Констанкевич не підтримали суперечливий закон про освіту, а Вячеслав Рубльов прогуляв засідання

Учора Верховна Рада України зі штовханиною ухвалила закон про вступ абітурієнтів із окупованих територій до вищих навчальних закладів без зовнішнього незалежного оцінювання

Закон ініціював Президент Володимир Зеленський як першочерговий. Як зазначається у пояснювальній записці, законопроєкт вносить зміни до закону «Про вищу освіту», що розширять можливості для вступу до закладів вищої освіти вступників з тимчасово окупованої території та населених пунктів на лінії зіткнення, а також інших окремих категорій осіб.

А тепер дискриміновані ті вступники, батьки яких на сході боронять нашу землю, нашу державу і кожного з нас. Ці батьки зі своїх зарплат ще й оплачують контракт на навчання своїх дітей.

Волинські обранці Ігор Гузь та Ірина Констанкевич не підтримали зміни. Зокрема, депутат від Володимир-Волинського виборчго округу на своїй сторінці у фейсбуці зазначив, що цей закон суперечливий. «Аргументи такі: діти з окупованих територій дотепер не боли обділеними увагою держави. Вони мали щорічну квоту державних місць у визначених університетах Львова, Києва, Харкова й не лише. А не підтриманий нардепом Гузем законопроект дискримінує вступників, чиї батьки на окупованих територіях боронять цілісність України і захищають усіх нас. Отже, не можна надавати перевагу одній категорії випускників над іншими у такий спосіб», – написав Ігор Гузь.

Реклама Google

Ірина Констанкевич повідомила: я не голосувала. «Мої аргументи: ці вступники мали уже пільги: щорічна квота державної місць у визначених університетах Києва, Львова, Харкова ....Донецьких, Луганських, які переїхали у Вінницю, Київ . Ці вступники не були дискриміновані. Про що свідчить кількість тих, хто уже навчається.

 

 А тепер дискриміновані ті вступники, батьки яких на сході боронять нашу землю, нашу державу і кожного з нас. Ці батьки зі своїх зарплат ще й оплачують контракт на навчання своїх дітей.

Моя позиція, не можна виділяти одні категорії вступників перед іншими. Особливо, якщо це ще питання в основі якого патріотичні цінності і повага до наших захисників.

Ваша думка, це турбота про дітей з окупованих територій чи голий популізм?», – йдеться у дописі на сторінці парламентаря у фейсбуці.

Тим часом нардеп Вячеслав Рубльов у день голосування закону супроводжував міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова під час його візиту на Волинь. 

Telegram Channel