Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Луцьку сьогодні відбудеться мітинг на підтримку обвинувачених у вбивстві журналіста Павла Шеремета

Справа Павла Шеремета готова для передачі до суду.

Фото: з фейсбук-сторінки Основа Майбутнього / Луцьк.

У Луцьку сьогодні відбудеться мітинг на підтримку обвинувачених у вбивстві журналіста Павла Шеремета

Акція «200 днів брехні» розпочалася 25 червня

Активісти виступають проти переслідування волонтерки, лікарки Юлії Кузьменко, ветерана АТО і музиканта Андрія Антоненка та військової медсестри Яни Дугарь – фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета. Небайдужі до долі обвинувачуваних зазначають, що убивць відомого журналіста не знайшли, а призначили.

Про брехню та свавілля МВС почує уся країна.

Сьогодні мешканців обласного центру кличуть на Театральний майдан у Луцьку з 12.00 до 14.00, де запланований захід «200 днів брехні». Під час акції протесту активісти поставлять владі такі питання:

= Чому не шукають справжніх вбивць?

= Чому за ґратами непричетні люди?

= Чому не помічають безліч доказів невинуватості Андрія, Юлі, Яни і відверті факти брехні правоохоронців?

Захід також відбудеться і в столиці та інших містах України. «Про брехню та свавілля МВС почує уся країна», – зазначають організатори. 

Реклама Google

«Причин обурення активістів чимало: недовіра до слідства і переконання у невинуватості підозрюваних, підозрілий перебіг досудового слідства, ігнорування слідчими та суддями доказів сторони захисту, а також те, що усі ці 200 днів Антоненко та Кузьменко провели у СІЗО, а Дугарь – на домашньому арешті. Крім того, активісти переконані: правоохоронці «призначили винних» у «справі Шеремета» лише в угоду політичній кар’єрі Авакова, для якого ця справа стане вирішальною у збереженні посади», – повідомляє Главком.    

Джерело: Основа Майбутнього / Луцьк
Telegram Channel