Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«І коли вони вже нажеруться?!» – волинянин про аптекарів-спекулянтів

«Будьте милосердними!» – закликає власників аптек Петро Кравчук.

Фото pixnio.

«І коли вони вже нажеруться?!» – волинянин про аптекарів-спекулянтів

Мешканець Любешова Петро Кравчук розповів історію, як за вісім днів ціна в місцевій аптеці на один і той же препарат зросла на третину

Волинянин Петро Кравчук описав у фейсбуці, як він купував у любешівській аптеці упаковку таблеток спочатку за 88 грн 90 копійок, а через 8 днів – за 119 грн.

«22 червня 2020 року в Любешові, в аптечному пункті № 3 (ПВТФ «Фітоцентр»), що розміщений в Любешівській ЦРЛ на 1-му поверсі, упаковка із 28 таблеток ДИРОТОН 5 мг коштувала 88 грн 90 копійок. Ціна чимала!» – пише Петро Кравчук.

Та через 8 днів у тій самій аптеці ціна тої самої упаковки вже становила 119 грн, тобто зросла відразу аж на 30 гривень. Або майже на 34 проценти.

«Де ще в світі, крім України, так стрімко зростають ціни на ліки?» – обурюється волинянин.

Він вважає, що пояснювати підвищення зростанням курсу долара тут недоречно.

«Якщо інколи запитуєш, чому невпинно ростуть ціни на ліки, то зазвичай отримуєш відповідь, що долар росте, тому й ліки дорожчають. Однак у цьому випадку це не так, тому що офіційний курс НБУ 22 червня становив за 1 американський долар 26,70 грн, а 1 червня він навіть трохи впав і становив 26,6676 долара», – аргументує свою думку автор.

Петро Кравчук переконаний, що «причина не в курсі долара, а в намаганні власників аптек неправомірно збагатитися, навіть під час пандемії!»

«Причина не в курсі долара, а в намаганні власників аптек неправомірно збагатитися, навіть під час пандемії!»

«І коли вони вже нажеруться?!» Таке часто-густо можна почути біля аптек після необґрунтованого підняття цін на ліки, бо вони вже й так надто дорогі», – пише Петро Кравчук.

«Але ж ціни на ліки в наших аптеках і так вищі, ніж у Європі чи в сусідній Білорусі. Не зупиняє власників аптек і те, що під час карантину людям і так нелегко виживати», – сумно констатує мешканець Любешова.

Насамкінець він радить власникам аптек не наражати себе та своїх дітей на людську ненависть і прокльони.

«Бо в людей вривається терпіння. Тому не раз чув від знедолених людей біля лікарні і аптек після таких здирницьких дій: «Нехай вони подавляться нашими грошима і нашими хворобами!» – пише волинянин.

«Будьте милосердними!» – закликає власників аптек автор.

Чеки на ті самі ліки. Ціна за вісім днів зросла майже на 34%.
Чеки на ті самі ліки. Ціна за вісім днів зросла майже на 34%.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel