Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У сім'ї маневичан – два офіцери-нацгвардійці

Для батьків обидва сини — справжня гордість.

Фото із сімейного архіву ХАЛИКІВ.

У сім'ї маневичан – два офіцери-нацгвардійці

З різницею у рік випускниками Національної академії Нацгвардії України стали брати Володимир та Ростислав Халики із Великої Яблуньки

Цьогоріч отримав військове звання «лейтенант» Ростислав, а його старший брат Володимир вже рік, як закінчив командно-штабний факультет академії. Нині він проходить службу в головному управлінні Нацгвардії України в Києві.

Ростислав же обрав напрямок «Право» за спeціалізацією «Службово-бойoва діяльноcті підpозділів НГУ», який закінчив із відзнакою. У 2015 році в Харків пішов вчитися Володя, а через рік у цю ж академію, тільки у Київ, вступив і він.

Цьогоріч отримав військове звання «лейтенант» Ростислав, а його старший брат Володимир вже рік, як закінчив командно-штабний факультет академії.

Ростислав же обрав напрямок «Право» за спeціалізацією «Службово-бойoва діяльноcті підpозділів НГУ».

─ Обов`язковим є іспит із фізичної підготовки, проходження медичної комісії та професійно-психологічного відбору, ─ ділиться Ростислав, який ще в школі мав гарні фізичні дані, проте, готуючись до вступу, в старших класах посилено займався спортом. Нині, перейшовши з когорти курсантів до когорти офіцерів, отримав направлення на службу до Львова.

Реклама Google

Зазначає молодий лейтенант, що навчання в академії не назвеш легким, до того ж в навчальному закладі казармовий режим, й лиш двічі на рік мав можливість приїхати додому. Було величезне бажання вчитися, працювати над своєю фізичною підготовкою, та й не хотілося «пасти задніх» у щомісячних суперництвах між курсантами по рівню знань та дисципліні.

– Не думав, що сини стануть військовими. Вчив їх господарювати, поле орати… Та пишаюся ними, – зауважує їхній батько Олександр Євгенович. – Сподіваюся, що вони із честю нестимуть звання офіцерів Національної гвардії.

Юлія МУЗИКА.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel