Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
«Загрібав» рибу сіткою: рибпатруль застукав на волинському озері браконьєра

Інцидент стався на оз. Скорінь.

Фото Волинського рибоохоронного патруля.

«Загрібав» рибу сіткою: рибпатруль застукав на волинському озері браконьєра

У період з 29 червня по 6 липня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 22 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів

За минулий тиждень інспектори Волинського рибоохоронного патруля склали 9 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та вісім – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення).

Оформлено п’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 29 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено два кг водних біоресурсів та 9 од. заборонених знарядь лову (сітки). Накладено штрафів на суму 816 грн, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибним запасам, склали 1228 грн», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

«У порушників вилучено два кг водних біоресурсів та 9 од. заборонених знарядь лову (сітки)».

Для прикладу, 2 липня під час обстеження оз. Пулемецьке поблизу с. Пулемець Шацького району виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено шість од. безгосподарських сіток. У знаряддях лову знаходилась риба: карась сріблястий - 8 екз. та лящ – 3 екз, загальною вагою три кг. Водні біоресурси у живому стані повернено у водне середовище, чим попереджено збитків на 1143 грн.

У неділю, 5 липня, під час спільного рейду рибпатрульних та прикордонників викрито грубе порушення Правил рибальства. Інцидент стався на оз. Скорінь поблизу с. Дольськ Любешівського району Волинської області. Громадянин здійснював вилов риби забороненим знаряддям – однією мисиновою сіткою. У сітці браконьєра знаходилася риба: карась звичайний – 3 екз. та лин – 2 екз. Завдано збитків у розмірі 1228 грн.

На порушника складено адміністративний протокол за ч.4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення – прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Довідково:

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами. Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.

 
Джерело: Волинський рибоохоронний патруль
Telegram Channel