Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Митрополит Михаїл очолив празник у храмі, який першим освятив на Волині

Храм у селі Лище.

Фото Волинська єпархія.

Митрополит Михаїл очолив празник у храмі, який першим освятив на Волині

З нагоди престольного свята митрополит Луцький і Волинський Михаїл правив у храмі Різдва Йоана Предтечі цього села Луцького районного деканату

Реклама Google

Із архієреєм служили Луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель парафії священник Олександр Хорошко, інше місцеве духовенство. У слові владика Михаїл нагадав про християнську любов до Бога і до ближнього. Така ж яка була в житті у Івана Предтечі. І тоді у вашому житті не залишиться місця для страху, зла та зневаги.

7 липня 2004 р. тоді ще єпископ Луцький і Волинський Михаїл здійснив чин освячення новозбудованого Божого дому. Це була перша святиня, яку освятив архієрей на Волинській кафедрі.

По завершенню Богослужіння архієрей вручив благословенні грамоти активним парафіянам.

Разом з усіма молилися й представники влади, зокрема, керівник Луцької районної ради Валентин Приходько, голови Підгаєцької ОТГ Юрій Семенюк, Лищенської сільської ради Віталій Шкорупський, очільник СГ «Лище» Святослав Карбовський.

Храм Різдва Йоана Хрестителя в с. Лище почали будувати у 2000-х роках на місці колишньої церкви. Перший храм на цьому місці побудували ще у 1862 р. Проте під час Другої світової війни його було зруйновано. 7 липня 2004 р. тоді ще єпископ Луцький і Волинський Михаїл здійснив чин освячення новозбудованого Божого дому. Це була перша святиня, яку освятив архієрей на Волинській кафедрі.

Джерело: Волинська єпархія ПЦУ.
Telegram Channel