Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Рожищі борються з гусінню

Рожищан просять відповідально поставитися до боротьби з небажаним карантинним шкідником.

Фото rozhrada.gov.ua.

У Рожищі борються з гусінню

Ще минулого року американський білий метелик з’явився та завдав чималої шкоди рожищенським садкам й паркам

Протягом тижня працівники КП «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради» об’їжджають Рожище, аби виявити та ліквідувати павутинні гнізда на деревах, які створює американський білий метелик, інформує Рожищенська міська рада.

Ще минулого року американський білий метелик з’явився та завдав чималої шкоди рожищенським садкам й паркам. Несприятливі умови на деякий час призупинити їх розмноження. Але нині, з настанням теплої погоди, на деревах з’являються павутинні гнізда, які свідчить про присутність шкідника.

Гілки з гніздами потрібно обпалити факелами або зрізати, зібрати у пакети та знищити ще до розповзання в пошуках корму. Також на заражених деревах потрібно видалити відмерлу кору і обмазувати стебла вапном. 

Тому нині дуже важливо часто оглядати садки, що дасть змогу на ранніх стадіях виявити та знищити гусінь. Гілки з гніздами потрібно обпалити факелами або зрізати, зібрати у пакети та знищити ще до розповзання в пошуках корму. Також на заражених деревах потрібно видалити відмерлу кору і обмазувати стебла вапном.

Рожищан просять відповідально поставитися до боротьби з небажаним карантинним шкідником: оглядати свої дерева та не соромитися сказати сусідам або особам, які орендують приміщення, що на території побачили павутинні гнізда.

Нехтування заходами зі знищення карантинних організмів передбачає адміністративну відповідальність.

Telegram Channel