Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині лабораторна служба МОЗу контролюватиме усього 10 пляжів

А як же сотні поліських озер?

Фото Сергія НАУМУКА.

На Волині лабораторна служба МОЗу контролюватиме усього 10 пляжів

Які пляжі потрапили у цей перелік?

У цьому оздоровчому сезоні в межах нагляду за місцями масового відпочинку на водних об’єктах рекреаційного та оздоровчого використання (пляжами) на річках і водоймищах України планують спостерігати за якістю води на 178 річкових пляжах, інформує Центр громадського здоров’я МОЗ України. На Волині спостерігатимуть за 10 пляжами.

За той же період було досліджено 75 проб річкової води за хімічними показниками, з них не відповідало нормативам 16 проб (21,3%).

Так, з 19 по 25 червня було досліджено 144 проби річкової води за мікробіологічними показниками, з них не відповідало нормативам на мікробне забруднення за індексом ЛКП (лактозопозитивні кишкові палички) тощо 19 проб (13,2%); із 709 досліджень річкової води не відповідали нормативам результати 25 досліджень (3,5%).

 

За той же період було досліджено 75 проб річкової води за хімічними показниками, з них не відповідало нормативам 16 проб (21,3%); із 635 досліджень річкової води не відповідали нормативам результати 33 досліджень (5,2%).

 

За результатами перевищення нормативних показників води у водоймах надано рекомендації власникам щодо виставлення знаків про заборону купання, поінформовано органи місцевого самоврядування, засоби масової інформації, зокрема на вебсторінках, питання заслухано на засіданнях місцевих комісій з питань техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, ухвалено відповідні рішення.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel