Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Якщо світ не зупинить агресію в Україні, Росія дестабілізує Східну Європу

Віце-прем'єр акцентував, що в умовах зростання російської агресії на міжнародній арені західний світ повинен вирішити, де провести межу

Фото Макс Левин/LB.ua

Якщо світ не зупинить агресію в Україні, Росія дестабілізує Східну Європу

Західний світ має вирішити, де він проведе межу

Якщо міжнародне співтовариство не відреагує на агресивні дії Росії в Україні і не проведе належні зміни з точки зору Мінського процесу, РФ швидко досягне кордонів країн Східної Європи.

Про це у своїй авторській статті для американського аналітичного центру Atlantic Council заявив віце-прем'єр України, перший заступник голови української делегації в ТКГ Олексій Резніков, пише LB.ua.

«Нездатність змінити Мінський процес призведе до можливої ескалації конфлікту. За такого сценарію, ті проблеми, які нині Україна стримує на східному кордоні Європи, розмножаться на порядок і швидко змістяться приблизно на 1300 кілометрів на захід, досягнувши кордонів Польщі, Словаччини, Угорщини та Румунії», - заявив віце-прем'єр.

 У своїх останніх заявах президент РФ Володимир Путін поставив під сумнів існування кордонів всіх колишніх радянських республік, назвавши отримані території «споконвічно російськими землями». 

Політик вважає, що Росія навряд чи зупиниться, а навпаки, спробує поширити нестабільності по всій Європі. Резніков нагадав, що у своїх останніх заявах президент РФ Володимир Путін поставив під сумнів існування кордонів всіх колишніх радянських республік, назвавши отримані території «споконвічно російськими землями».

«Ця злегка завуальована погроза не обмежується Україною, Білоруссю або Казахстаном. Це також відноситься до трьох прибалтійських держав, які є країнами - членами ЄС і НАТО», - зазначив Рєзніков.

Віце-прем'єр акцентував, що в умовах зростання російської агресії на міжнародній арені західний світ повинен вирішити, де провести межу.

 

«Це піднімає ряд важливих питань. Якою мірою Захід усвідомлює проблему, з якою стикається? Чи визнає Захід, що поширення турбулентності ближче до серця Європи є невід'ємною частиною стратегії Росії? Чи повинна Європа допомогти створити розділову лінію, яка буде прокреслена від Прибалтики до Чорного моря? Це не метафора і не перебільшення», - зазначви Резніков.

Нагадаємо, українські військові розглядають кілька можливих сценаріїв вторгнення Росії в Україну на різних частинах кордону, навіть одночасно.

Telegram Channel