Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Журналіст, майданівець, волонтер, воїн: на фронті загинув син поетеси з Волині

Командування частини та побратими ініціюють процедуру подання Тараса Матвіїва на звання Героя України.

Фото пресслужби 24-ї ОМБр.

Журналіст, майданівець, волонтер, воїн: на фронті загинув син поетеси з Волині

Військовослужбовець врятував двох свої товаришів, а сам загинув від ворожої міни

Про 31-річного Тараса Матвіїва, єдиного сина уродженки села В'язівне Любешівського району Волині, відомої на Львівщині поетеси Валентини Матвіїв, який загинув у п’ятницю, 10 липня, пише пресслужба 24-ї ОМБр імені Короля Данила.

Близько 20:00, позицію, якою командував молодший лейтенант Тарас Матвіїв, у районі села Троїцьке Попаснянського району атакували окупанти. Били зі 120-міліметрових мінометів. Одна з мін потрапила в бліндаж, де було двоє вояків. Бліндаж загорівся і частково обвалився. Тарас першим кинувся на допомогу побратимам – витягнув двох своїх бійців назовні і відніс в безпечне місце. В цей час ще одна міна впала на позицію і осколками смертельно поранила Тараса.

Тарас першим кинувся на допомогу побратимам – витягнув двох своїх бійців назовні і відніс в безпечне місце.

Тарас Тарасович Матвіїв народився 18 лютого 1989 року на Волині, після закінчення середньої школи у 2006 році вступив на навчання до Львівського національного університету імені І.Франка, який закінчив у 2011 році, здобувши фах журналіста.

Працював на телеканалах Києва та мас-медіа Львівщини. Коли почався Майдан, зрозумів, що однієї журналістики йому замало. У 2013-2014 роках був учасником Революції гідності. Згодом разом з групою активістів розшукував безвісті зниклих майданівців.

З початком російської агресії допомагав війську. Наприкінці 2014-го усвідомив, що йому замало лише волонтерської діяльності, збору коштів і ресурсів. Поставив собі за мету потрапити у Збройні сили або ж до лав добровольців.

Навесні 2015 року вступив до лав окремої добровольчої частини «Карпатська Січ» і обороняв наші позиції в Пісках, Водяному, Опитному, Первомайському. Пізніше був обраний депутатом Жидачівської районної ради на Львівщині, але його все одно тягнуло на фронт – Тарас не міг пробачити ворогу за загиблих товаришів.

З вересня 2018 року вступив на курси лідерства Академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного, щоб стати офіцером Збройних сил України. У 2019 році направлений для подальшого проходження військової служби до 24-ї ОМБр імені короля Данила.

«Волонтер і доброволець, депутат і громадський діяч, журналіст і майданівець, активний і небайдужий громадянин нашої країни та справжній офіцер – це все про нашого Тараса, який назавжди залишиться в нашій пам’яті», – йдеться у дописі пресслужби бригади.

Командування частини та побратими ініціюють процедуру подання молодшого лейтенанта Тараса Матвіїва на звання Героя України.

Telegram Channel