Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Павлівській ОТГ українці й поляки вихідними вшанували пам'ять жертв Волинської трагедії (Фото)

Важкі сторінки історії...

Фото pavlivska-gromada.gov.ua.

У Павлівській ОТГ українці й поляки вихідними вшанували пам'ять жертв Волинської трагедії (Фото)

Скорботні заходи відбулися поблизу пам'ятника загиблим на території ОТГ

Трагічні події на Волині – одна із найболючіших сторінок у відносинах українського та польського народів періоду новітньої історії. Відтак, 11 липня 2020 року, в селі Павлівка біля пам’ятного знаку «Пам’ять. Скорбота. Єднання» відбулась  скорботна година з нагоди вшанування жертв Волинської трагедії. Про це йдеться на сайті Павлівської ОТГ.

У заході взяли участь голова Павлівської сільської ради Андрій Сапожник, Надзвичайний і Повноважений посол Республіки Польща в Україні пан Бартош  Ціхоцькі, Генеральний консул  Республіки Польща у місті Луцьку консул Вєслав Мазур, керуючий  Луцької дієцезії  римсько-католицької церкви єпископ Віталій  Скоморовський, владика Броніслав Бернацький, керуючий Володимир – волинською Єпархією  Української Православної Церкви (Православної церкви України) превосвященний єпископ  – Матфей, канцлер управління римсько-католицької церкви отець канонік Павло Хом’як, декан Волинський отець Лєшек  Кошляга, настоятелі храмів Святого Архістратига  Михаїла села Павлівка отець Микола Мацюк та Святого Івана Богослова села Старосілля отець Михайло Мороз.

 
 

 – «Волинська трагедія – це трагедія двох народів, українського і польського. Минуло чимало років, а рана болить і досі. Ці криваві події ми маємо пам’ятати, як великий урок та зробити все, щоб ці страшні часи ніколи не повторилися, заради добросусідства та майбутнього наших дітей»,  – звернувся до присутніх голова громади Андрій Сапожник.

Ці криваві події ми маємо пам’ятати, як великий урок та зробити все, щоб ці страшні часи ніколи не повторилися, заради добросусідства та майбутнього наших дітей»,  – звернувся до присутніх голова громади Андрій Сапожник.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять тих, хто загинув під час трагічних подій. Традиційно, відбулося покладання квітів та лампадок  до пам’ятного знака українсько-польського примирення «Пам’ять. Скорбота. Єднання». Опісля всі присутні пройшли  скорботною ходою до кладовищ, де священнослужителі відслужили спільну екуменічну молитву за загиблими жертвами.

 

 

Telegram Channel