Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Що казати виборцям про «корабельну сосну»? У ЗМІ потрапили «темники» «Слуги народу»

Вивчити напам'ять «темник»!

Фото zn.ua.

Що казати виборцям про «корабельну сосну»? У ЗМІ потрапили «темники» «Слуги народу»

У документі прописані рекомендації, як пояснити виборцям ключові питання на місцевих виборах.

У понеділок, 13 липня, депутатам «Слуги народу» роздали «темник» для звіту про рік роботи напередодні місцевих виборів. Зокрема, такий документ опублікувало видання LB.ua, і називається він «Рекомендації народним депутатам для спілкування з виборцями в ході звіту за перший рік роботи в парламенті».

Нардепам від СН радять заявляти, що «реформи йдуть постійно. Десь вони прості і швидкі, а десь вимагають більше часу на впровадження». 

У записці говориться, що на питання про те, чому так довго формували команди для місцевих виборів і не наберуть знову «зашкварених», нардепам радять відповідати, що «чутки про продаж місць ходять відтоді, як з'явилася наша команда».

«Є навіть аферисти, які представляються «слугами народу», пропонують людям посади за гроші, правоохоронці на регулярній основі їх ловлять і притягають до відповідальності. Тому, якщо хтось вам буде говорити, що продає якісь місця - йдіть відразу в СБУ, в поліцію, тому що місця у нас не продаються», - йдеться в документі.

На питання «Чому в багатьох владних структурах до влади повертаються» регіонали «і міцні господарники?» пропонують такі відповіді: «Ми дуже обережно підходимо до кадрової політики, тому що ще з минулих виборів знаємо, як ті, хто вічно сидить при владі, хочуть перефарбуватись і залізти в «Слугу народу». Саме тому серед кандидатів від нашої партії в ВР не було жодної людини, який до цього обирався депутатом. Люди, які були причетні до дерибану, до корупції, до терору, який робила команда Януковича, не призначаються і не будуть призначатися у владу».

Згадується також інцидент з висловлюванням керівництва партії в Миколаєві, коли глава партії Олександр Корнієнко назвав свою колегу «корабельною сосною». Запропоновано відповіді:

«На сьогодні цей інцидент вичерпано, і більш того - він з самого початку був дещо перебільшений нашими опонентами, які захотіли, як завжди, зробити з чогось скандал. Те, що показали глядачам - це дві частини двох різних розмов, і головний редактор видання, яке вело цей стрім, допускає, що могла статися втрата сигналу, через що не все було записано».

Також нардепам від СН радять заявляти, що «реформи йдуть постійно. Десь вони прості і швидкі, а десь вимагають більше часу на впровадження. Зрозуміло, що як би нам не хотілося, але зламати за рік систему, яка будувалася 30 років , неможливо. Але ми намагаємося і дещо нам все-таки вдалося, хоча всі казали».

Водночас заступник голови фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Євгенія Кравчук в коментарі «Радіо Свобода» заявила, що народним депутатам від «Слуги народу» розсилають тези для коментування, а не «темники, як про це пишуть ЗМІ».

«Це не темники. Це саме меседжі, аналітика. Фракція має право розсилати будь-які документи своїм депутатам, щоб вони мали цю аналітику, якісь узагальнені підсумкові речі. Я навіть рада цьому (публікації тез в ЗМІ - ред.), Що більше людей можуть ці меседжі прочитати», - сказала Кравчук.

За її словами, такі тези «потрібні через приналежність членів фракції до різних комітетів».

Telegram Channel