Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Хто сіє російський вітер, пожне українську бурю, – Андрій Парубій у Верховній Раді

Ексголова Верховної Ради закликав українців виступити на захист рідної мови.

Фото «Європейська Солідарність».

Хто сіє російський вітер, пожне українську бурю, – Андрій Парубій у Верховній Раді

Ексголова Верховної Ради різко розкритикував спробу русифікації української освіти

«Поки Зеленський заглядає в очі Путіну і шукає там миру, на передовій продовжують вбивати українців. Тільки за останній тиждень вбили 10 українських воїнів. Тільки вчора вбили трьох українських воїнів і серед них медика, який рятував пораненого.

І замість того, щоб засудити російську агресію, замість того, аби боротися проти російського окупанта – ви тут в серці України боретеся проти української мови», – наголосив Андрій Парубій.

Як посієте московський вітер – пожнете українську бурю. Слава Україні!

Реклама Google

Він від «Європейської Солідарності» закликав до усі українські сили об’єднатися і не дозволити винесення і розгляду законопроекту 2362 тут в залі. 

«Сьогодні зранку ми прощалися з Тарасом Матвіївим. А вісім років тому Тарас Матвіїв провів всі ночі на мовному Майдані біля Українського дому. Тоді ми захищали мову від закону Колісніченка – Ківалова. Бо і для Тараса Матвіїва, і для будь-якого патріота боротьба за українську мову і війна проти Росії на передовій – це та ж сама війна. Бо війна проти України і Росії і політичні переслідування, які робить теперішня влада – це та сама ж частина гібридної атаки Росії проти України. 

Я хочу звернутися до всіх українців 16 липня в 9 ранку прийти сюди під стіни ВРУ, аби спільно захистити українську мову. І хочу звернутися також до «слуг народу», до монобільшісті. Напевно, багато хто з вас був на мовному Майдані 8 років тому, або тримав кулаки за тих, хто ночував біля Українського дому. Сьогодні і від нас залежить, і від кожного з вас залежить, чи буде це питання винесене, чи не буде?

Воно отримало негативний висновок комітету, Міністерство освіти проти, Міністерство фінансів проти. Переконайте своє керівництво не виносити його на розгляд.

А ініціатором цього законопроекту я хочу сказати: не чіпайте мову! Як посієте московський вітер – пожнете українську бурю. Слава Україні!», – зазначив Парубій.

Telegram Channel