Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Еквадорський та чилійський кокаїн, тонни прекурсорів: наркотики, що не в'їхали в Україну (Фото)

Підсумки І півріччя на кордоні.

Фото ДПСУ.

Еквадорський та чилійський кокаїн, тонни прекурсорів: наркотики, що не в'їхали в Україну (Фото)

Співробітники Держприкордонслужби за 6 місяців 2020 року виявили близько 182 кг наркотичних засобів, більше 13 тисяч психотропних речовин та майже 4 тонни прекурсорів

Результати протидії міжнародному наркотрафіку у півріччі за більшістю показників значно вищі, ніж за аналогічний період 2019 року.

 

 Окремо варто зазначити, що чимала кількість затримань, у тому числі в тісній взаємодії з іншими правоохоронними органами, відбулася завдяки чіткій роботі оперативних підрозділів ДПСУ, а також за їх інформацією.

Серед найгучніших затримань варто виокремити виявлення понад 53 кг кокаїну, вартість якого на чорному ринку становить більш як 200 мільйонів гривень.

Серед найгучніших затримань варто виокремити виявлення понад 53 кг кокаїну, вартість якого на чорному ринку становить більш як 200 мільйонів гривень. Прикордонники викрили його у морському порту «Південний» в контейнері з бананами, що прибув з Еквадору. Також на Одещині, в рамках програми з контролю за контейнерними перевезеннями, прикордонники виявили понад 30 кілограмів кокаїну, що прибув з Чилі. Тоді наркодилери хотіли налагодити канал, яким переправити до нашої країни та в країни ЄС понад півтонни кокаїну.

Наркодилери хотіли налагодити канал, яким переправити до нашої країни та в країни ЄС понад півтонни кокаїну.

Крім того, у травні, після затримання контрабандиста з 15 кг пігулок, правоохоронці припинили діяльність злочинного угрупування, яке незаконно переміщувало «Димедрол» через придністровський сегмент кордону з Молдовою та реалізовувало препарат в Україні.

 
 

 Непоодинокі випадки коли українські прикордонники виявляють наркотики рослинного походження. Найбільше таких затримань відбулося на Півдні України. До прикладу, на Херсонщині виявили оранжерею, де в поживних речовинах без ґрунту вирощували коноплі та виготовляли з них наркотик. У злочинців вилучили товару на 1,3 млн. грн. за цінами «чорного ринку».

 
Джерело: Державна прикордонна служба України.
Telegram Channel