Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Призначено місцеві вибори

Готуємося...

Фото Ольги Кононенко, ZN.UA.

Призначено місцеві вибори

Депутати прийняли відповідну постанову

Верховна Рада ухвалила проект постанови №3809, якою встановлено датою місцевих виборів 25 жовтня 2020 року. За документ проголосували 326 депутатів. «Призначити чергові вибори депутатів обласних, Київської міської, районних у містах рад (крім визначених пунктами 2 і 3 цієї Постанови) та Київського міського голови на неділю 25 жовтня 2020 року», - йдеться в постанові.  Про це інформує Дзеркало тижня.

«Призначити чергові вибори депутатів обласних, Київської міської, районних у містах рад (крім визначених пунктами 2 і 3 цієї Постанови) та Київського міського голови на неділю 25 жовтня 2020 року», - йдеться в постанові.  

Також в документі зазначено, що в анексованому Криму і ОРДЛО місцеві вибори не призначаються і не проводяться. У постанові йдеться про те, що проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях буде встановлено окремим законом при таких умовах: 

- виведення всіх незаконних збройних формувань, керованих, контрольованих і фінансованих РФ, російських окупаційних військ, їх військової техніки з території України; 

- відновлення повного контролю України за державним кордоном; 

- роззброєння всіх незаконних збройних формувань і найманців, які діють на тимчасово окупованих територіях України; 

- відновлення конституційного ладу і правопорядку на тимчасово окупованих територіях України; 

- забезпечення безпеки українських громадян, які проживають в анексованому Криму і ОРДЛО. 

У документі зазначено, що це створить можливості для дотримання стандартів ОБСЄ щодо проведення виборів.

Telegram Channel