Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Нардеп вимагає від Зеленського пояснити, що таке «та сторона» і чи є для нього Росія агресором

На запитання Володимира Ар'єва в Офісі Президента поки не відреагували.

Фото зі сайту «Європейської Солідарності».

Нардеп вимагає від Зеленського пояснити, що таке «та сторона» і чи є для нього Росія агресором

Звернення політик опублікував у мережі Facebook

Пояснити суспільству, що таке «та сторона» і чому президент Зеленський уникає називати Росію агресором – із таким питанням до Офісу президента звернувся народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Володимир Ар’єв. 

«Та сторона», «незаконні формування», «мир в очах Путина» – всі ці розмиті і неконкретні формулювання накладаються на нездатність чітко відповісти на питання «Хто напав на Україну і веде війну проти нашої держави?»

Реклама Google

«13 липня 2020 року російсько-терористичні війська із засідки обстріляли групу українських військових, які спільно з медиками у відповідності до норм міжнародного гуманітарного права проводили евакуацію тіла загиблого українського військового в районі населеного пункту Зайцеве. В результаті підступного обстрілу загинув медичний працівник. Президент України і Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський майже добу не надавав реакції на цей злочин. Лише після обурення суспільства на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України з’явилося повідомлення під заголовком «На виконання завдання Глави держави Головнокомандувач ЗСУ та заступник керівника Офісу Президента відбули на Донбас для вивчення обставин обстрілу українських військових у районі Зайцевого, у якому було зазначено, що Головнокомандувач «тримає під особистим контролем ситуацію», – йдеться у зверненні.

«Рік і два місяці Володимир Зеленський обіймає  пост Президента України. Весь цей час у своїх публічних виступах він усіляко уникає конкретики і чіткості у висловлюваннях, які стосуються російсько-української війни, що забирає життя захисників України. «Та сторона», «незаконні формування», «мир в очах Путина» – всі ці розмиті і неконкретні формулювання накладаються на нездатність чітко відповісти на питання «Хто напав на Україну і веде війну проти нашої держави?» і руйнують міжнародну коаліцію на підтримку України. Навіть це кричуще порушення домовленостей, результатом якого стала загибель медика і поранення військових, не допомогло Президенту відійти від абстрактних формулювань «та сторона», «незаконні формування», «інший бік лінії фронту» і не примусили Зеленського назвати Росію агресором і окупантом», – констатує Ар’єв.

«Всі ці танці з бубнами навколо термінології Зеленського і його офісу треба закінчувати. Язик у них не повертається назвати Росію ворогом і агресором? Вирішили використовувати обхідні фрази, щоб не називати речі своїми іменами? Добре. Доведеться пояснити – що таке «та сторона» і відповісти на інші питання мого звернення. Відповідь опублікую», – прокоментував народний депутат своє звернення.

Telegram Channel