Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Раді вранці розглядатимуть кандидатуру на посаду голови Нацбанку

Кирило Шевченко - багаторічний керівник «Укргазбанку».

Фото zn.ua.

У Раді вранці розглядатимуть кандидатуру на посаду голови Нацбанку

Зеленський вніс до Верховної Ради кандидатуру на посаду голови Нацбанку

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради постанову про призначення головою Національного банку очільника «Укргазбанку» Кирила Шевченка. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк, інформує «Дзеркало тижня».

Реклама Google

«Завтра на 9:00 засідання Комітету Питання глави НБУ. Як і говорив - К. Шевченко », - написав депутат.

«Завтра на 9:00 засідання Комітету Питання глави НБУ. Як і говорив - К. Шевченко », - написав депутат. Железняк також опублікував фотографію порядку денного позачергового засідання комітету з питань фінансів на 9.00 16 липня, де одним з пунктів є проект постанови про призначення Кирила Шевченка головою Нацбанку. 

Кирило Шевченко - багаторічний керівник «Укргазбанку». Його кандидатура як нового глави НБУ обговорювалася в Офісі президента ще на початку липня - відразу ж після того, як колишній керівник Нацбанку Яків Смолій подав у відставку.

Відзначимо, Шевченко займає пост глави правління «Укргазбанку» з травня 2015 року. До цього обіймав посаду першого заступника і виконувача обов'язків голови правління. У 2012-2014 роках був радником керівника «Ощадбанку».

У банківській сфері з 1994 року, де працював в «Українському кредитному банку» (зараз А-Банк), в банку «Фінанси та Кредит». Після очолював Державну іпотечну установу. Також у 2009 році кілька місяців був радником прем'єра Юлії Тимошенко.

Як повідомлялося, 1 липня голова правління НБУ Яків Смолій написав заяву про відставку. Свій крок він пояснив систематичним політичним тиском, що не давало йому ефективно виконувати посадові обов'язки. 

Telegram Channel