Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинський археолог подарував бібліотеці книжку

Особлива увага у книжці придялена пам’яткам городоцько-здовбицької та стжижовської культур.

Фото voladm.gov.ua.

Волинський археолог подарував бібліотеці книжку

У фонди надійшла колективна праця волинських науковців «Старожитності басейнів Стиру та Горині (доби бронзи)»

Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки отримала подарунок від  відомого українського археолога, кандидата історичних наук Григорія Охріменка. Він подарував книгозбірні книжку «Старожитності басейнів  Стиру та Горині (доби бронзи)», одним з авторів якої він є, повідомляє Управління культури, з питань релігій та національностей Волинської ОДА.

Колективна праця розглядає «окремі питання культури раннього та середнього періодів доби бронзи Західної Волині та Волинського Полісся».  

До складу авторів колективної праці, представленого науковцями – Валерієм Самолюком, Григорієм Охріменком, Світланою Локайчук, увійшла молода працівниця книгозбірні – бібліотекар відділу міського абонементу Уляна Джаман, яка нещодавно закінчила магістратуру Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки за спеціальністю «Музеєзнавство, пам’яткознавство, культурний туризм».

Реклама Google

Як зазначено в анотації, колективна праця розглядає «окремі питання культури раннього та середнього періодів доби бронзи Західної Волині та Волинського Полісся. Особлива увага приділена дослідженням І. К. Свєшнікова, пам’яткам городоцько-здовбицької та стжижовської культур, матеріалам із населених пунктів Городок і Зозів, а також унікальній пам’ятці Дубно-Волиця».

Telegram Channel