Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На єгипетських курортах до українських туристів защебечуть солов'їно-калиновою

Україна - Єгипет - Дружба!

Фото depositphotos.com

На єгипетських курортах до українських туристів защебечуть солов'їно-калиновою

Про це домовляються дипломати обох країн

Представники України домовляються про розширення використання української мови у туристичних регіонах Єгипту.

Як повідомляє УНІАН, обидві країни також домовилися опрацювати проєкти двох меморандумів у сфері туризму і культурно-історичної спадщини.

Представники України домовляються про розширення використання української мови у туристичних регіонах Єгипту.

Як ідеться у повідомленні на сайті МЗС, заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар провів у Києві зустріч з єгипетською делегацією на чолі з міністром туризму та старожитностей Арабської Республіки Єгипет Халедом аль-Анані, у якій також взяли участь посадовці ряду державних установ України та представники туристичного бізнесу України.

Сторони обговорили питання поетапного відновлення туристичної діяльності і забезпечення безпечних умов перебування українських туристів у Єгипті в умовах світової пандемії COVID-19, а також захисту прав та інтересів громадян України, працевлаштованих у сфері туризму на території Єгипту.

У контексті розширення двосторонньої договірно-правової бази сторони домовилися опрацювати проекти двох меморандумів у сфері туризму та культурно-історичної спадщини. Делегації обговорили можливість організації українських культурних заходів та розширення використання української мови у туристичних регіонах Єгипту.

 Окрема увага була приділена перспективам подальшого розвитку двосторонньої співпраці у галузях торгівлі та інвестицій. Заступник міністра закликав єгипетську сторону до активної участі в інвестиційній діяльності та проектах з приватизації на території України.

Також Боднар висловив вдячність єгипетській стороні за всебічне сприяння в оперативній організації евакуації та повернення на Батьківщину у березні цього року понад 32 тисяч українських туристів з Єгипту через загрозу поширення коронавірусу.

Як повідомляв УНІАН, після повернення з Єгипту та Албанії не потрібно проходити 14-денну обсервацію чи самоізоляцію або робити тестування на COVID-19.

Telegram Channel