Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Зеленський знову не згадав Росію у заяві про МН17

Главу держави неодноразово критикували за те, що він уникає називати РФ агресором.

Фото EPA/UPG.

Зеленський знову не згадав Росію у заяві про МН17

Глава держави каже, що Україна зацікавлена у справедливості та встановленні винуватців авіакатастрофи рейсу MH17 на окупованому Донбасі в 2014 році

Президент України Володимир Зеленський у своїй заяві наголосив, що у розслідуванні трагедії наша держава показала себе надійним партнером.

Володимир Олександрович знову не вказав на причетність Російської Федерації як держави агресора до збиття малазійського Боїнга.

«Шість років тому сталася страшна катастрофа пасажирського літака Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17, що прямував з Амстердама до Куала-Лумпура. Загинуло 298 осіб – усі пасажири й весь екіпаж. Від початку розслідування цієї трагедії Україна показала себе як надійного міжнародного партнера, зацікавленого у правді.

Кримінальний процес проти можливих винуватців злочину розпочався в Нідерландах 9 березня цього року. Цей суд обіцяє стати одним з найбільших у світовій практиці за останні десятиліття, адже, крім усього іншого, до нього прикута значна міжнародна увага.

Ніщо не поверне втрачених життів і не втамує горя рідних і близьких, чиї батьки, діти, друзі загинули в катастрофі. Але справедливість має восторжествувати. В ім'я миру та пам'яті всіх загиблих», – йдеться у дописі Президента.

Володимир Олександрович у своїй заяві знову не вказав на причетність Російської Федерації як держави агресора до збиття малазійського Боїнга.

Нагадаємо, Володимир Ар’єв вимагає від Зеленського пояснити, що таке «та сторона» і чи є для нього Росія агресором.

Telegram Channel