Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У справі «Роттердам плюс» немає складу злочину, – Сакварелідзе

НАБУ 24 березня 2017 року відкрило кримінальне провадження, в рамках якого розслідує дії членів НКРЕКП, які затвердили формулу «Роттердам +». 

Фото nabu.gov.ua.

У справі «Роттердам плюс» немає складу злочину, – Сакварелідзе

Ексзаступник генерального прокурора каже, що у цій справі відсутні завдані збитки, а отже – і складу злочину.

«Слідство може зайти в глухий кут, оскільки може виявитися, що там взагалі немає збитків. Якщо немає шкоди - тоді нема складу кримінальної справи, нема злочину», - зазначив Давид Сакварелідзе.

Після скасування формули «Роттердам плюс» ціна закупівлі державою вугілля, навпаки, підвищилася.

Таку думку він висловив в ефірі телеканалу «Україна 24», інформує Цензор.НЕТ.

За його словами, після скасування формули «Роттердам плюс» ціна закупівлі державою вугілля, навпаки, підвищилася.

Реклама Google

«Держава почала закуповувати вугілля за іншою ціною і в результаті отримали таку комічну ситуацію, що, в принципі, якщо це все перерахувати, то грошей платників податків, які платять за нову формулу, не «Роттердам плюс», на 6 млрд грн більше, ніж було при «Роттердам плюс», - пояснив ексзаступник генпрокурора.

Сакварелідзе зазначив, що, за цією ж логікою, НАБУ має відкрити кримінальну справу зокрема щодо «Центренерго», оскільки ця компанія сьогодні також працює за формулою «Роттердам плюс».

«За такою ж логікою треба віддавати під кримінальну відповідальність і нещодавній уряд України, який вирішив підписати угоду «Амстердам плюс». За «Амстердам плюс» закуповується газ - за такою ж формулою, як і «Роттердам плюс», - додав Давид Сакварелідзе.

Telegram Channel