Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Поліщук хоче знати, чи шукатимуть правоохоронці зброю в захисників Старого ринку у Луцьку

БТР у центрі Луцька раніше був хіба що бутафорний.

Волинь-нова

Поліщук хоче знати, чи шукатимуть правоохоронці зброю в захисників Старого ринку у Луцьку

У зв‘язку із захопленням у місті заручників виникають питання, відповіді на які є дуже важливими, вважає радник Луцького міського голови

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук дивується, чому терорист Максим Кривош, «вийшовши з автобуса із заручниками, прочекав більше 1 хвилини, поки до нього хтось підійде», запитує, чому за цією особою не стежили правоохоронці після висловлених нею в книзі екстремістських поглядів, і хоче знати, чи шукатимуть силовики у «т.зв. захисників незаконних контейнерів на Старому ринку» зброю.

Про це Ігор Поліщук написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Щодо подій зі звільненням заручників Поліщук пише: «Сьогодні є багато розмов щодо того, що це все постановка, зрежисована для досягнення різних цілей, в тому числі і політичних. Ми не знаємо, так це чи ні, й невідомо, чи колись дізнаємось».

Водночас депутат Луцькради говорить, що «у зв‘язку з вчорашніми подіями є питання, відповіді на які є дуже важливими, і від того, чи є ці відповіді та наскільки вони правдиві, залежить дуже багато».

Поліщук пише, що ці питання адресовані «людям, до компетенції яких відноситься вирішення таких ситуацій», однак не конкретизує, кому саме. 

Ось питання, які оприлюднює радник міського голови:

«1. Сьогодні незаконний обіг вогнепальної та іншої зброї залишається надзвичайно високим. Наявність такої зброї є одним з факторів, що дозволяє вчиняти такі дії, як учора. Чи є у правоохоронних органів в Україні план виведення величезної кількості зброї з незаконного обігу? До прикладу, сьогодні у т.зв. захисників незаконних контейнерів на Старому ринку, згідно з різними повідомленнями та з джерел з їх середовища, є незаконна вогнепальна та інша зброя. Ті, хто захищають контейнери, відверто демонструють холодну зброю. Чи будуть перевірені ці факти та чи буде належне реагування?

Реклама Google

«Ті, хто захищають контейнери, відверто демонструють холодну зброю. Чи будуть перевірені ці факти та чи буде належне реагування?»

2. Чому за особою, яка відбувала покарання у вигляді значного терміну позбавлення волі, написала книгу з назвою «Філософія злочинця», протягом тривалого часу відзначалася неадекватною та небезпечною (за інформацією осіб, що з ним спілкувалися) поведінкою, не встановлений відповідний контроль зі сторони відповідних органів?

3. Чому терорист, вийшовши з автобусу з заручниками, прочекав більше 1 хвилини (!), поки до нього хтось підійде? А якби він вийшов, прочекав 15 секунд, повернувся б в автобус і підірвав його? Чи усвідомлюють відповідальні особи ціну можливої помилки і зволікання з нейтралізацією цього злочинця?»

Поліщук додає, що «дуже важливо із вчорашніх подій, який би істинний мотив у них не був, винести правильні уроки, а людям, до компетенції яких відноситься вирішення таких ситуацій, важливо на вказані питання дати відповідь, в першу чергу собі. Для того, щоб в майбутньому змінімізувати можливість виникнення такої ситуації, а у разі виникнення – належного на неї реагування».

Telegram Channel