Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Рівненська мисткиня спекла гречаний хліб у печі  XI-XII століття (Фото)

Ось така випічка вийшла під відкритим небом.

Фото з фейсбук-сторінки Олени МЕДВЕДЄВОЇ.

Рівненська мисткиня спекла гречаний хліб у печі XI-XII століття (Фото)

Про святкову «хлібну середу на Городищі Оствиця» розповіла засновниця «Креативної книги» Олена Медведєва

«Городище Оствиця» –  історичний парк просто неба у Рівному. Тут відтворене давньоруське городище, яке в ХІ-ХІІ століттях існувало на лівому березі озера Басів Кут. Один із ініціаторів проєкту з відновлення прадавнього городища на лівому березі озера Басів Кут Юрій Ойцюсь. 

Учора рівненські активісти спекли перший хліб на Городище Оствиця.

І щоб ви думали? Ми порозумілися із цими гарними печами!

«Мене переповнюють емоції! Шалено позитивні. Які гарні ранкові та обідні години я мала сьогодні у спілкуванні з цікавенними людьми на березі Басівкутського озера! Пане Юрію, спасибі що гостинно прийняли ми мене до свого гурту. Приємно знаходитися поруч із тими, хто реально працює для людей, знає і береже історію, турбується про сьогоднішнє, - повідомила Олена Медведєва у фейсбуці. 

 

 – У мене ж були особливі хвилювання, адже вперше пекла хліб у особливих печах, реконструйованих XI-XII ст. Потрібно було спершу вивчити їхню будову, характер, можливості. Зрозуміти, що хоче тісто, коли сходить просто неба на вулиці і який у нього настрій. І щоб ви думали? Ми порозумілися із цими гарними печами! Нам вдалося спекти гречаний хліб із льоном, смаженим солоним арахісом та пампухи. Навіть аромат диму додав хлібові неабиякого шарму!

Дякую, що довірили мені таку відповідальну справу! Городище Оствиця – моя найрідніша земля», - йдеться у дописі.

 
Telegram Channel