Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Міноборони України назвало суму премій за ліквідацію російської техніки

Українці знищили за півтора року 76 одиниць військової техніки ворога.

Фото mil.gov.ua.

Міноборони України назвало суму премій за ліквідацію російської техніки

За півтора року загальна сума виплаченої винагороди за знищення техніки агресора становила майже 1,9 млн грн, підрахували в українському Міноборони

Від початку 2019 року українські військовослужбовці знищили 76 одиниць військової техніки російських окупантів, загальна сума виплаченої винагороди становила майже 1,9 млн грн. Про це 26 липня поінформувала пресслужба Міністерства оборони України, інформує gordonua.com.

Крім того, за успішне виконання бойових завдань протягом 2019–2020 років військовослужбовцям виплачено винагороду в сумі 6,3 млн грн, за участь у бойових діях за цей же період – 34,1 млн грн, уточнило Міноборони. Винагороду за знищену або захоплену техніку розподіляють між військовослужбовцями, які брали безпосередню участь в операції,  залежно від особистого внеску. 

Винагороду за знищену або захоплену техніку розподіляють між військовослужбовцями, які брали безпосередню участь в операції,  залежно від особистого внеску.

Винагороду за успішне виконання бойового завдання у складі військової частини (підрозділу, групи) розподіляють між підрозділами залежно від особистого внеску і періоду участі у виконанні завдання. Її виплачують на військову частину. 

У 2014 році, відразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.

Telegram Channel