Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Аферисти з СІЗО обдурили рівненських підлітків

Останнім часом такі випадки шахрайства почастішали.

Фото horyn.info.

Аферисти з СІЗО обдурили рівненських підлітків

Сидячи в СІЗО, підозрюваний може організувати схему заробітку, обманюючи людей по телефону. Одразу два таких випадки шахрайства сталися в Рівному за останній тиждень. Про це «Рівне Вечірнє» розповіла  юристка Ліана Диновська.

Реклама Google

Один підліток «продав» свій велосипед, інший – «купив» породисте щеня в подарунок для дівчини.

– Друг мого сина, 17-річний хлопець, з дозволу батьків виставив на OLX оголошення про продаж свого велосипеда за 1800 гривень. Він вже ним не користувався. За кілька годин йому зателефонував чоловік і заявив що купує велосипед, дав номер зі своєї картки. Домовленість була така: як тільки на телефон підлітка приходить СМС з підтвердженням переказу коштів, він ставить велосипед у таксі, яке вже чекає на дворі і продаж здійснено. З номеру, який починався на 091, дійсно прийшло СМС про переказ коштів.

Проте згодом, коли таксист з велосипедом вже поїхав, виявилося, що коштів на картці немає. Коли зв’язалися з «покупцем», він почав вимагати 800 гривень і обіцяв повернути велосипед.

Проте згодом, коли таксист з велосипедом вже поїхав, виявилося, що коштів на картці немає. Коли зв’язалися з «покупцем», він почав вимагати 800 гривень і обіцяв повернути велосипед. За моєю порадою потерпіла сторона звернулася до поліції. Правоохоронці за три дня розшукали велосипед, який вже був на одному з пунктів Нової пошти – його готували до відправки покупцеві. Також вони з’ясували, що оборудку організував чоловік, який перебував у СІЗО не нашого міста і з незрозумілих причин користувався телефоном. Таксист у цій справі був не замішаний.

Ще один підліток з Рівного, за словами пані Ліани, «купив» таким чином породистого пса через Інтернет. Йому сфотографували песика у вагоні і повідомили номер потягу та вагон, де песик буцімто їхав до нього. Тож підліток, не підозрюючи обману, переказав «продавчині» 2200 гривень. Він збирав гроші довгий час, бо хотів зробити такий цінний подарунок дівчині, з якою зустрічається. Та коли прибув на вокзал – песика у вагоні не виявилося і ніхто про нього нічого не знав. Ліана Диновська підозрює, що й це шахрайство було організоване з-за ґрат.

– Хлопчина також має намір звернутися до поліції. Останнім часом такі випадки шахрайства почастішали і хочеться попередити про це людей. Особливо у період пандемії коронавірусу, коли покупки через Інтернет набули великої популярності, – зазначила юристка.

Telegram Channel