Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинянин вимагає кримінального розслідування щодо Володимира Зеленського через ймовірну «державну зраду» (Фото)

Політик вимагає об’єктивної оцінки діям Президента.

Фото з фейсбук-сторінки Ігоря Лапіна.

Волинянин вимагає кримінального розслідування щодо Володимира Зеленського через ймовірну «державну зраду» (Фото)

Екснардеп Ігор Лапін звернувся до Державного бюро розслідувань із заявою, в якій просить витребувати протоколи розмови глави України із главою Кремля та розпочати перевірку дій очільника держави

Два повідомлення про можливий злочин скоєний громадянином Зеленським В.О. (державну зраду) політик передав через скриньку, яку встановлено у ДБР через карантин у зв’язку із коронавірусом. «Я розумію що він ховатиметься за недоторканістю, яку залишив для себе, але строк давності за цими статтями його наздожене. Кожен з Вас, може підтримати нашу боротьбу за справедливість. Ось зразки заяви, яку ви можете подати до ДБР, чи будь якого правоохоронного органу.(вони скерують за підслідністю) а потім будем тиснути на депутатів ВРУ, щоб вони ініціювали процедуру імпічмент», - зазначив Ігор Лапін у фейсбуці.

У поданій ним заяві, зокрема, йдеться про те, що 26 липня Володимиром Зеленським було ініційовано та проведено телефонні розмови з президентом РФ Володимиром Путіним. Як зазначає Офіс Президента України, «Сторони також обговорили закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, який перебуває на розгляді в політичній підгрупі ТКГ, і закон про децентралізацію, який передбачає зміни до Конституції України».

Враховуючи те, що відповідно до ст.ст.102,106 Конституції України Президент є главою держави і виступає від її імені; є гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, дотримання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина; забезпечує державну незалежність, нацбезпеку і правонаступництво держави, обговорюючи з президентом офіційно визнаної держави-агресора Володимиром Путіним питання, що стосуються, зокрема, втрати в майбутньому задекларованої Конституцією України територіальної цілісності України, перерозподіл владного впливу на окремо виділені території України шляхом проведення так званої децентралізації, на мою думку, Президентом України вчинено кримінальне правопорушення, що підпадає під ознаки злочину, передбаченого ч.1 ст.111 ККУ – державна зрада.

За словами політика, у даній статті державна зрада кваліфікується як діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Починаючи з березня 2014 року, після початку окупаційної збройної агресії РФ, державна влада України здійснювала дії щодо правового забезпечення заходів, покликаних забезпечити державний суверенітет та територіальну цілісність  України в умовах часткової окупації.

Президент Володимир Зеленський, враховуючи наявний збройний конфлікт на території України, повністю розуміючи зміст власних дій, усвідомлюючи всі наявні у нього, як президента, повноваження і можливості, здійснив прямі перемовини з представником окупаційної адміністрації РФ на предмет узгодження територіального розподілу України та втрати нею суверенітету через проведення так званої децентралізації в умовах окупації РФ.

Верховною Радою було прийнято Закон «Про особливості державної політики  із забезпечення державного суверенітету України та тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях», який офіційно закріплює, що Російська Федерація чинить злочин агресії проти України та здійснює тимчасову окупацію частини її території за допомогою збройних формувань.

Тож Ігор Лапін вважає, що Президент Володимир Зеленський, враховуючи наявний збройний конфлікт на території України, повністю розуміючи зміст власних дій, усвідомлюючи всі наявні у нього, як президента, повноваження і можливості, здійснив прямі перемовини з представником окупаційної адміністрації РФ на предмет узгодження територіального розподілу України та втрати нею суверенітету через проведення так званої децентралізації в умовах окупації РФ.

«Під завуальованістю зміни державної політики по відношенню до держави-окупанта, Президент України фактично здійснив перехід на бік ворога , адже своїми вимогами виконав умови агресора, заявлені ще в 2014 році, зокрема,: надання автономії окремим регіонам України; забезпечення можливості здійснення самоуправління на окупованих територіях шляхом втручання центральної влади України у формування особового складу державних органів», - йдеться у заяві до ДБР.

Ігор Лапін відповідно до ч.2 ст.9 КПКУ вимагає об’єктивного розслідування, а також внесення протягом 24 годин після подання повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

«Прошу …розпочати перевірку  викладеної у заяві інформації шляхом витребування протокольних документів про проведення перемовин Президента України Володимира Зеленського з президенту Російської Федерації Володимиром Путіним від 26 липня 2020 року», - йдеться у документі.

 
Telegram Channel