Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинянка, яка померла через гриби, думала, що їсть печериці

До медиків жінка з ознаками отруєння звернулася в суботу, 25 липня.

Фото Суспільного.

Волинянка, яка померла через гриби, думала, що їсть печериці

Назбирала їх біля свого будинку

Напередодні, 26 липня у Рожищенські ЦРЛ померла 76-річна волинянка. Ймовірно, жінка отруїлася грибами, які сприйняла за печериці - розповів Суспільному заступник головного лікаря медзакладу Олександр Моргун.

Гриби, які виявилися отруйними, пенсіонерка назбирала біля власного будинку. «Відомо, що жінка в четвер з’їла печериці, обробила їх і з’їла. В п’ятницю їй стало зле», - каже заступник головного лікаря.

«Відомо, що жінка в четвер з’їла печериці, обробила їх і з’їла. В п’ятницю їй стало зле», - каже заступник головного лікаря.

До медиків жінка з ознаками отруєння звернулася в суботу, 25 липня. Каретою швидкої її доставили до лікарні та госпіталізували у реанімаційне відділення. Наступного дня пенсіонерка померла. «Хворій було назначено лікування. Але, на жаль, це не допомогло», - каже Олександр Моргун.

Сусіди жінки розповідають, поруч з будинком де жила пенсіонерка, - ліс. «Ніби назбирала біля себе біля посадки грибів і ніби печериці», - каже місцева жителька Євгенія.

Наразі в лікарні триває експертиза – чи справді смерть пацієнтки наступила внаслідок отруєння грибами, розповів лікар Олександр Моргун.

За словами завідувача відділу Волинського центру громадського здоров’я Сергія Левчука, цього року смертельних випадів, причиною яких є отруєння грибами, ще не було. Щоб уникнути отруєння у центрі радять:

збирати тільки ті гриби, які добре знаєте;

не збирати грибів біля доріг, залізниць, об’єктів, які забруднюють довкілля;

перед приготування повторно перебрати зібрані гриби;

викидайте, гриби, у якості яких сумніваєтесь;

перед приготування гриби потрібно промити та проварити у підсоленій воді.

В разі, якщо самопочуття після споживання грибів погіршилося, у центрі громадського здоров'я закликають не викидати залишок грибів, а передати медикам. Дітям до 12 років вживати гриби заборонено.

Telegram Channel