Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Луцьку перепоховали останки євреїв (Фото)

Тепер душі померлих знайшли спокій.

Фото пресслужби Луцької міськради.

У Луцьку перепоховали останки євреїв (Фото)

Раніше вони покоїлись у центрі Луцька на місці недіючого кладовища

У віторок, 28 липня, у Луцьку на меморіалі пам’яті «Місце розстрілу євреїв луцького гетто» відбулось перепоховання останків євреїв. 

Про це інформує сайт Луцької міської ради.

У поминальному обряді взяли участь радник міського голови Ігор Поліщук, голова правління іудейської ортодоксальної громади Луцька Мойше Меїр Матусовський та представники єврейської громади Луцька.

Реклама Google

«Достатньо поховати останки на території дійсного кладовища. З того моменту душі людей, чиї кістки було перепоховано, знайшли спокій на Небесах».

Мойше Меїр Матусовський розповів, що попередньо останки були захоронені на кладовищі, що пр. Волі, 54, на місці старого єврейського кладовища. Однак кладовище недіюче, а отже, за його словами, душі померлих не могли знайти спокою. Іудейська ортодоксальна громада Луцька звернулась до міської влади, попросивши провести процес перепоховання на освяченому місці меморіалу «Місце розстрілу євреїв луцького гетто» .

«Достатньо поховати останки на території дійсного кладовища. З того моменту душі людей, чиї кістки було перепоховано, знайшли спокій на Небесах», – зазначив голова правління іудейської громади.

 
 
 
 
Telegram Channel