Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Луцькрада не буде зупиняти транспорт, закривати дитсадки і бари, – депутат Поліщук

Якщо центральна влада хоче працювати по закону – нехай вводить надзвичайний стан, каже Поліщук.

Фото «Волинь24».

Луцькрада не буде зупиняти транспорт, закривати дитсадки і бари, – депутат Поліщук

Радник міського голови розкритикував рішення Центральної комісії ТЕБ та НС

Луцька міська рада не буде ухвалювати жодних рішень щодо зупинки транспорту або закриття будь-яких закладів у зв‘язку з  «незрозумілим рішенням» Центральної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав депутат Луцької міської ради, голова фракції «УКРОП», радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

«Державною комісією ТЕБ та НС (орган з не зовсім зрозумілим правовим статусом) без будь-яких особливих причин віднесено наше місто Луцьк з 3 серпня до «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Справжні мотиви такого рішення не зрозумулі, адже в останній час щодо статистики захворюваності COVID-19 в місті нічого не змінилось», – пише Поліщук.

Нагадаємо, за рішенням Центральної комісії ТЕБ та НС, «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 буде встановлений з понеділка у місті Луцьку, місті Тернополі і в Кіцманському районі Чернівецької області.

«Луцька міська рада не буде приймати жодних рішень щодо зупинки транспорту або закриття будь-яких закладів у зв‘язку з вищевказаним незрозумілим рішенням».

«Червоний» рівень означає, що має бути зупинений громадський транспорт, зачинені дитячі садки, заклади громадського харчування, готелі та ін., що в свою чергу призведе до відсутності роботи й засобів для прожиття у тисяч лучан та ще більші недонадходження до міського бюджету, окрім цього – величезні незручності для десятків тисяч лучан», – коментує рішення комісії Поліщук.

Він заявляє, що «Луцька міська рада не буде приймати жодних рішень щодо зупинки транспорту або закриття будь-яких закладів у зв‘язку з вищевказаним незрозумілим рішенням».

Свою позицію радник Луцького міського голови аргументував так:  «Якщо центральна влада хоче працювати по закону – нехай вводить надзвичайний стан та лише тоді зупиняє транспорт, закриває заклади та приймає інші обмеження».

Telegram Channel