Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У розвідці кажуть, що УПЦ Московського патріархату загрожує безпеці України

Агенти в рясах – не нова технологія.

Фото «Укрінформ».

У розвідці кажуть, що УПЦ Московського патріархату загрожує безпеці України

Йдеться про активізацію діяльності проросійських «козачих» організацій, які намагаються на місцевому рівні дублювати функції поліції з охорони громадського порядку

В статті голови Служби зовнішньої розвідки Валерія Кондратюка Українська розповідається про загрозу формування парамілітарних угруповань під крилом УПЦ МП. Матеріал ZN.ua цитує Zaxid.net.

Голова СЗР заявив, що Кремль активно використовує російське православ'я в Україні для досягнення власних цілей.

Такі випадки фіксувалися, зокрема у Київській, Вінницькій та Запорізькій областях.

Голова СЗР заявив, що Кремль активно використовує російське православ'я в Україні для досягнення власних цілей.

«Російські спецслужби, маючи важелі тиску на релігійну сферу, використовують РПЦ одночасно і як «жорстку» (інспірація протестних акцій, що можуть легко перерости в показові зіткнення з правоохоронцями або провокаторами), і як «м’яку» силу (вплив на уми вірян)», – заявив Кондартюк.

За його словами, на цьому напрямі Росія використовує всі наявні технології для протидії процесові становлення Православної Церкви України, маніпулюючи почуттями українських віруючих і намагаючись усіляко зберегти свій вплив на них.

Також, за словами Кондратюка, Росія несе для України військові, економічні й політичні загрози, намагається внести розбрат в українське суспільство за допомогою спецоперацій.

Фактично, йдеться про спроби розпалювання на території України «війни всіх проти всіх» і проведення на цьому тлі політично-диверсійної та/або силової операції зі зміни керівництва держави у середньостроковій перспективі.

Нагадаємо, російські окупанти в Криму наказали знести українську церкву.

Telegram Channel