Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Російські окупанти в Криму наказали знести українську церкву

Пропутінська влада вважає, що храм зведено незаконно.

Фото glavcom.ua.

Російські окупанти в Криму наказали знести українську церкву

У відповідь митрополит Переяславський і Вишневський ПЦУ Олександр (Драбинко) закликав «заборонити діяльність Російської православної церкви в Україні як посібника міжнародного тероризму»

Так званий «суд» зобов’язав архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України (ПЦУ) Климента у п’ятиденний термін розібрати храм ПЦУ в Євпаторії.

Храм нібито побудований незаконно. Інакше буде порушено кримінальну справу проти самого Климента за невиконання рішення суду. Такими методами Росія розправляється в окупованому Криму з українською церквою. У зв’язку з цим офіс Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової виступив із засудженням незаконного «переслідування членів релігійних організацій у Криму».

Реклама Google

Все як завжди: Кремль звинувачує інших у злочинах, які сам же і робить. Москва кричить, що в Україні переслідують Російську православну церкву (УПЦ МП. — Ред.), у той же час безжально знищуючи на окупованих територіях українські церкви.

«Нехай зносять, якщо не бояться Бога».
«Нехай зносять, якщо не бояться Бога».

Тим часом митрополит Переяславський і Вишневський ПЦУ Олександр (Драбинко) назвав такі дії окупантів «духовним тероризмом» і закликав керівництво Української держави «у випадку знесення українського православного храму заборонити діяльність Російської православної церкви в Україні як посібника міжнародного тероризму»…

Що ж, все як завжди: Кремль звинувачує інших у злочинах, які сам же і робить. Москва кричить, що в Україні переслідують Російську православну церкву (УПЦ МП. — Ред.), у той же час безжально знищуючи на окупованих територіях українські церкви.

Василь КІТ.

Telegram Channel