Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Розслідування: затонулий танкер Delfi був плавучою бензоколонкою олігарха Курченка

Судно не просто з 22 листопада 1919 року лежить собі біля берегів Одеси, - з нього час від часу витікають нафтопродукти, які забруднюють море. Останній раз таке трапилось два тижні тому.

Фото: vgorode.ua.

Розслідування: затонулий танкер Delfi був плавучою бензоколонкою олігарха Курченка

Перевернуте судно, яке Володимир Зеленський безуспішно доручив прибрати до 20 липня, було задіяне у контрабандних оборудках можновладця з оточення Януковича і ймовірно належить ексдепутату від Партії регіонів. Про це йдеться в програмі «Watchdogs.Розслідування» на телеканалі «Прямий»

Журналісти зазначають, що 4 липня під час «екскурсії» до затонулого танкера главу держави супроводжував колишній нардеп-регіонал Юрій Голіков. Він вів переговори щодо підняття Delfi і представляв інтереси судновласника. Голіков зафіксований на відео із Зеленським.

 

 В офіційному звіті про розслідування аварії вказано, що Delfi – власність британської компанії «Містер Дрейк ПіСі». А ця компанія належить анонімній офшорці з Маршалових островів – «Телін менеджмент».

Сергій Курченко заробив мільярдні статки буквально за кілька років саме на контрабанді пального.

Голіков у розмові з журналістом Watchdogs підтвердив інформацію, яка раніше поширювалась тільки в інтернеті. Реальним власником судна є колишній депутат Миколаївської обласної ради від Партії регіонів Олег Ковтунов.

 

 Компанії пана Ковтунова і безпосередньо танкер Delfi фігурували в кримінальній історії: одеська поліція вважала, що вони брали участь у контрабандних операціях групи Курченка – одного з олігархів часів Януковича, який заробив мільярдні статки буквально за кілька років – саме на контрабанді пального. Що робив Delfi у 2019-му в Одеській затоці? Ймовірно, нелегально працював як плавуча бензоколонка, йдеться у розслідуванні.

Зараз під слідством перебуває лише капітан танкера – за те, що нібито порушив правила судноплавства. Після того, як Delfi викинуло на берег і стало зрозуміло, що судно могло працювати в Одеській затоці лише як нелегальна бензоколонка, досі ніхто не поніс відповідальності.

Як відомо, Зеленський вимагав прибрати танкер з одеських вод до 20 липня. «Ми показуємо, що ми імпотентна влада», – заявив він біля затонулого Delfi. Чергова спроба прибрати судно 25 липня теж виявилась невдалою…

Василина СМЕТАНА


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel